DSİ UMUT VERDİ

Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde ilk yılında Edirne'de ikinci maçında da Mimar Sinan'da galip gelmeyi başardı.
Rakibimiz ligin güçlü ve iddialı takımlarından Bursa Uludağ Basketbol takımıyla birlikte Edirne'de bize rakip olarak gelen yakından tanıdığımız iki isim vardı.
Takımlarının en tecrübeli oyuncularından İrem Tulgar, takımın koçu Edirne'nin Olin Baskebol'lu yıllarından yakından tanıdığımız oyuncumuz Barış Güney'di.
Rakibimiz 4 maçta 3 galibiyette Bursa Uludağ Basketbol mutlak galibiyet için gelmiş, Edirne DSİ ise sadece evinde Çankaya Üniversitesi'ni yendiği tek galibiyetle çıktı maça
Maça Edirne'li basketbol severler yoğun ilgi gösterseler de geçen dönemlerde olduğu gibi Mimar Sinan'ı doldurmayı başaramadılar yine. Ama maçın son anlarında takımlarına verdikleri destekle maçın kazanılmasında pay sahibi oldular.
Maçın ilk yarısında etkili oynayan, kazanma hırsıyla her topa saldıran DSİ ilk iki periyot sonunda istediği sonucu alarak 22 sayı farkla soyunma odasına girerken maçı izlemeye gelen taraftarlar maçı DSİ'nin kesin alacağını düşünüyordu.
İkinci periyodun başlamasıyla birlikte fırtına gibi esen Bursa ekibi potamıza gönderdiği 34 sayı maçı izlemeye gelenlerde şok etkisi yarattı. Tribünlerde homurtular, hareketlenmeler artmaya başladı.
Edirne ekibi ümitlerin tükenmeye başladığı anlarda yaptığı ataklarla sayılar üretmeye devam ederek son periyoda 7 sayı önde girmeye başardı.
Son periyotta seyirci ayağa kalkmasının gereğini anladı ve maça ortak oldu. Maçın ondan sonraki bölümünde her iki takımın maçı kazanmaya istekli oyunları, her topa yapılan hamleler ayakta maçı izlemeye devam eden ve takımlarını destekleyen Edirne'li basketbol severlere keyifli anlar yaşattı.
(Maçın bu son bölümlerinde ben de fotoğraf makinemi salonun kantincisi Nurullah'a emanet ederek maçın keyfini yaşadım.)
Maçın kaderi son üç dakikada belli oldu. Maçı çevirmek isteyen rakip Bursa ekibi farkı 1 sayıya kadar indirse de maçı kazanmak amacıyla parkeye çıkan DSİ ekibi oyuncuları ve teknik kadrosuyla maçın içinde kalarak son saniyeye kadar maçtan kopmayarak mücadele ettiler ve haklı bir galibiyete imza attılar.
Maç sonu hoş olmayan görüntüler için söylenecek söz; “iddialı olanlar kaybetti” diyebiliriz aslında.
Edirne DSİ maçta dar rotasyonla oynadı ve bunun sancılarını özellikle maçın ikinci yarısında çekti. Yorgunluklar baş gösterince maçın seyri değişti, ama sonuç DSİ lehine bitti.
Umuyoruz önümüzdeki yakın dönemde Edirne DSİ takımına istediği katkıları yapabilir ve ligde istediği yerlere gelerek mücadelesini üst sıralar için verir.