Bir semt takımının ötesindeki isim: TUNCASPOR

Kıyıklı olduğu kadar futbola yeni başlayan amatöre adım atan her gencin gönlünde Tuncaspor'da forma giymek isteği olmuştur.

İsmail DEMİRAY yazdı…

ÖNSÖZ
Bir semt takımının ötesindedir Tuncaspor.
Kıyıklı olduğu kadar futbola yeni başlayan amatöre adım atan her gencin gönlünde Tuncaspor'da forma giymek isteği olmuştur.
Yönetiminde ve başında olmak da büyük bir gurur kaynağı olmuştur Tuncaspor'un. Başkanları arasında 13 yıla kadar bu görevi sürdürenler de bulunmuştur. Babasının futbol aşkının devam ettiren futbolcular, yöneticiler, başkanlar gelmiştir Tuncaspor'a.
Edirnespor'a uzanan bir köprü gibidir Tuncaspor'lu olmak. Tarih içinde birçok oyuncusunu Edirnespor'la buluşturmuştur.


Halen 3. Lig'de olan Edirnespor'un pilot takımı gibidir aynı zamanda Tuncaspor.
Geçtiğimiz dönemlerde hüsranla biten bir sezon da olsa BAL'daki mücadelesinde Edirnespor'un alt yapısından oyuncuları kadrosunda barındırmakta, aynı hocalar her iki takımda da görev yapmaktadırlar.
Sadece futbol demek değildir Tuncaspor. Basketbolda büyük başarılar yakalamış, halen basketbol şubesini Yasemin hoca ayakta tutmaktadır.


Her ne kadar 1950 yılı resmi kuruluş yılı olarak bilinse de Tuncaspor'un fikir ve isim babası olarak bilinen, Kıyık halkınca da çok sevilen ve ilk kurulan takımın oyuncusu, kaptanı, başkanı kısaca her şeyi olan Arap Tahir ve Kıyık'lı gençlerle ilk toprak sahalara çıkış tarihi olarak 1948 yılını gösteriyor Saim Arseven bizlere.
Kıyık semtinin takımıdır Tuncaspor.


İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminden sonra Edirne'de Beden Terbiyesi'nde göreve gelen Muaffak bey sporu çok seven bir insandır. Edirne'nin bütün semtlerinde başta futbol takımları kurulması için çalışır. Salon sporları için Edirne'nin tek salonu olan Ekrem Demiray'ı Edirne'nin bütün genç sporcu adaylarına açar.
Futbol Edirne'nin kenar mahallelerine olduğu gibi Kıyık'ta da büyük bir heyecan yaşanmasına neden olur. Kıyık karakolu komiseri Arap Tahir sporu çok seven bir insandır.
Kıyık'ta bir futbol takımı kurulur Tuncaspor. Karaağaç'ta, Yıldırım'da, Ayşekadın'da, Küçükpazar'da da takımlar kurulur mahalli anlamda.
İki yıl sonra bu mahalli takımların amatöre katılmaları zamanı gelince bunların içinde ayakta kalan tek takım Tuncaspor'dur.


Dile kolay 1948 yılından günümüze geçen 76 yıl ayakta kalmış, birçok başarılara imza attığı gibi en kötü sınavlardan bile geçerken bir gün dahi hiçbir yönetici kulübü kapatma teklifini bile yapmamıştır.
Ve ilk resmi kuruluşu 1950 yılında gerçekleşir. Arap Tahir gibi görüştüğümüz Saim Arseven de bu takımın ilk oyuncuları olarak sahaya çıkarlar.

(Yarın: Saim Arseven)