Amatör futbolun ayıbı!

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nca Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Edirne İl Hakem Kurulu'nun sunumda bulunacağı “Amatör Futbol Kulüpleri Futbol Oyun Kuralları Bilgilendirme Semineri” katılım olmaması nedeniyle yapılamadı…


İsmail DEMİRAY
Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nca Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Edirne İl Hakem Kurulu'nun sunumda bulunacağı “Amatör Futbol Kulüpleri Futbol Oyun Kuralları Bilgilendirme Semineri” katılım olmaması nedeniyle yapılamadı.
Edirne'de tüm amatör futbol kulüplerine gönderilen iletide yapılan çağrıda; “Edirne Amatör Futbol Takımlarımızda görevli kulüp yöneticileri, antrenör ve sporcularımız davetlidir” ibaresi özellikle vurgulandı.
Edirne ASKF'nın bu çağrısı Edirne'de faal durumda olan 58 kulübe ulaştığı gibi sosyal medyadan da paylaşımda bulunuldu, bana da ulaştı.


EĞİTİMCİLER VE UZMANLAR ORADAYDI
Bu sunuma hangi kulüplerin ilgi göstereceği merakıyla gittim toplantıya.
Toplantı salonu önüne geldiğimde başlamasına 10 dakika vardı. Salonun önünde Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Yıldırım, Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemcileri Dernek Başkanı Yalçın Biçer, Edirne İl Hakem Kurulu üyeleri Sedat Tosun ve Serdar Döşlü ile sunumu yapacak olan eğitimci Bilal Turan vardı.
Ardından amatör futbolun duayenlerinden Melih Altınok elinde çiçeklerle geldi. Sonrasında da İl Özel İdare'den alt yapı hocası, Nihat Kuş ve Ersoy Aslan.
Hepsi bu kadardı toplantı başlayacağı zaman. 58 faal kulüp, 58 başkan, yüzlerce yönetici, yüzlerce teknik adam, binlerce sporcu.


58 FAAL KULÜPTEN KATILAN SADECE 3 KİŞİ
Neredeydi bunlar?
Neden gelmediler?
Çok mu iyi biliyorlar futbolu?
Bilgilendirilmeye ihtiyaçları yok muydu?
Amacı çok basitti toplantının oysa; “Futbol Oyun Kuralları Bilgilendirme Semineri”. Her yıl yenilenen yeni kurallar konusunda konunun uzmanı Bilal Turan yıllardır Hakemler Derneği'nde meslektaşlarını yetiştirmek, bilgilendirmek, hatalı davranışları göstermek için yaptığı gibi Edirne'nin Amatör Futbol Dünya'sına da gönüllü olarak eğitim verecekti.
BİLMEYENLER, ÖĞRENMEYENLER SARAÇHANE'DE AHKAM KESMESİN
Amatör lig maçları yakında başlıyor.
Maçların büyük bir bölümünün oynandığı Saraçhane stadının tribünlerin arkasında setin üstünde bazı yöneticilerin hakemlere bağırıp çağırdığını göreceğiz yine. Çok bildiklerinden değil, bilmediklerinden, işlerini ciddi yapmayıp sevmediklerinden belki de.
Sahada maçlar oynanırken her iki takımın oyuncularının her pozisyonda bilip bilmeden, yeni kararlardan haberi olmadan hakem kararlarına itiraz edeceklerini de göreceğiz yine.
Öğrenmeyen, bilmeyen, emek vermeyen Amatör Futbol Dünyası bu yıl da Edirne'de yavan bir yıl yaşatacak belli oldu toplantı salonuna kimsenin katılmamasıyla.
Toplantı öncesinde Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Yıldırım yaptığı açıklamada; "Toplantıya katılımın bu kadar düşük olması çok üzücü. Geçtiğimiz günlerde ücretsiz olarak düzenlediğimiz İlk Yardım Kur-su'na da zorla 14 kişiyi toplayarak kursu gerçekleştirebildik.
Oysa 58 faal kulübün hepsinin en azından birer, ikişer kişi ile bu kursa katılmalarını beklerdik.”