Ün istifa etti!

Edirne Milletvekili Ediz Ün, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ett. Parti yönetimi tarafından istifası kabul edilen Milletvekili Ün, soysal medya hesabından "Çok Yakında Yine Yuvamda olacağım" şeklinde paylaşım yaptı.

Edirne Milletvekili Ediz Ün, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ett. Parti yönetimi tarafından istifası kabul edilen Milletvekili Ün, soysal medya hesabından "Çok Yakında Yine Yuvamda olacağım" şeklinde paylaşım yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün’e ait cipte polisin yaptığı aramada çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatları ele geçirilmişti. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin TEM yolunun Edirne gişelerinde F.A.’nın kullandığı 34 EKE 86 plakalı cipte yapılan aramada gümrük kaçağı 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi bulunmuş ve gözaltına alınan F.A. ile Ç.R.Ç.’ye ‘gümrük kaçakçılığı’ suçundan işlem yapılarak serbest bırakılmıştı.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Edirne Milletvekili Ediz Ün de kaçak ürünlerin varlığından haberi olmadığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu duyurmuştu.
GENEL MERKEZDE GÖRÜŞME
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı ile Milletvekili Ün, Grup Başkanveilleri ile biraraya geldi. Yapılan görüşme sırasında Milletvekili Ün adli süreç tamamlanıncaya kadar partiden istifa etmek istediğini bildirdi ve bu talep kabul edildi.


CHP'NİN DUYURUSU
CHP'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmede Sn. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Sn. Ün, adli sürecin sonucuna göre partimize geri dönecektir.
MİLLETVEKİLİ ÜN'ÜN PAYLAŞIMI
Edirne Milletvekili Ediz Ün istifasının kabul edilmesinin ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
Bu olayın ortaya çıkmasının ardından
Çok Yakında Yine Yuvamda olacağım…
Bu süreçte benim üzerimden partimin yıpratılmasına asla müsade etmem.
Genel Başkanımızın istifamı istediği iftirası CHP Resmi hesabından yalanlanmıştır.
Pazartesi detaylı açıklamamı basın ve kamuoyuna belgeleriyle paylaşacağım.
Yürütülen soruşturmada hakkımda herhangi bir iddia ve delil olmamasına rağmen ahlaksızca türlü iftiralar üreterek şahsımı ve partimizi karalayanlara karşı hukuki mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim…
Bu süreçten aklanarak ve güçlenerek çıkacağımdan kimsenin şüphesi olmasın…