PM Üyesi Esen: İktidara hazırız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis (PM) Üyesi Berker Esen, vatandaşın her platformda partinin 'erken seçim' çağrısını daha sık duyacağını belirterek, "Türkiye'nin artık düze çıkmasının yolu da seçimden geçiyor. Bizler de iktidara hazır olduğumuzu beyan etmek isteriz. Şu an bizim almış olduğumuz izlenimler ve kamuoyu yoklamalarında gözüken durum şudur ki; Cumhuriyet Halk Partisi olarak hala birinci parti olma konumumuzu koruyoruz" dedi...

Olgay GÜLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis (PM) Üyesi Berker Esen, vatandaşın her platformda partinin 'erken seçim' çağrısını daha sık duyacağını belirtti.

Edirne'de CHP Merkez İlçe Başkanlığı'nın vergi paketine tepki amaçlı gerçekleştirdiği açıklamaya katılan CHP PM Üyesi Berker Esen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Partisinin gerçekleştirdiği tematik mitinglerin önemine değinen Esen, Edirne'deki vergi paketi protestosunun önemine vurgu yaptı. Esen, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dile getirmeye devam ettiği erken seçim çağrısına da değinerek, iktidara hazır olduklarını söyledi.

'ÖNCELİKLE MÜZAKEREDEN YANAYIZ'

Gerçekleştirdikleri tematik mitinglerle halkın taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini belirten Esen, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel önceliğinde biz tematik mitingler gerçekleştiriyoruz. Bu tematik mitinglerimizin ilkini İstanbul'da büyük eğitim mitingiyle başlattık. Atanmayan öğretmenlerimizin sorunlarını gündeme getirmek için mülakat mağdurları ve çağ dışı müfredatı gündeme getirmek için burada bir miting gerçekleştirdik. Akabinde Ankara'da bir emekli mitingi gerçekleştirdik. Bugün Türkiye şartlarında bir emeklinin 10 bin lira aylıkla geçinmesi mümkün değildi. Bunu yüksek bir sesle itirazımızı dile getirerek Ankara'da emeklilerimizle buluştuk. Daha sonrası Rize'de çay fiyatı açıklandı ve Rize'de çay mitingi gerçekleştirdik. Verilen fiyatı Rize halkıyla beraber protesto ettik. Ve devamında buğday fiyatı açıklanır açıklanmaz da Tekirdağ'da Hayrabolu'da bir Buğday Mitingi gerçekleştirdik. Şimdi pazar günü de Kocaeli Gebze'de, emeğin kenti Gebze'de bir emek mitingi gerçekleştireceğiz ve 'geçinemiyoruz' diyeceğiz. Bu mitingle birlikte halkımızın sorunlarını gündeme getireceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak öncelikle müzakereden yanayız. Müzakerelerimizi Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirdi. Daha sonrasında ilgili gölge bakanlarımız, bakanlarla görüşerek vatandaşımızın, halkımızın taleplerini, beklentilerini dile getirdi. Biz öncelikle hükümetten bu sıkıntıları çözüm üretmesi noktasında duruşumuzu bildiriyoruz, vatandaşımızın beklentilerini paylaşıyoruz ve önerilerimizi sunuyoruz" dedi.

'ARTIK YETER DİYORUZ'

Vergide adaletin önemine dikkat çeken Esen, "Yapmış olduğumuz buluşmalarla bir fiyat güncellemesi bekliyor muyuz? Beklemiyoruz. Fakat bir ses yükseltmek anlamında, bir tepki göstermek anlamında buna hep beraber 'artık yeter' diyoruz. Bugün onlardan birisini de burada gerçekleştirdik. İlçe başkanlığımızın öncülüğünde yapmış olduğumuz bu basın açıklaması çok değerli. Bugün haraç dedi ilçe başkanımız, sonuna kadar katılıyoruz. Bugün Türkiye'de böyle bir şey kabul edilemez. Vergide adaleti her zaman savunuyoruz. Vergide adaletsizliğin olduğu Türkiye'de bu gibi hukuksuz işlemlerin devamının geleceğini öngörüyoruz. O yüzden bizim itirazımız burada vatandaşımızın sorunlarını gündeme getirmek ve her platformda, her yerde vatandaşımızın taleplerini haykırmak" diye konuştu.

'ÇİFTÇİ ŞU AN İÇERİDE'

Buğdaya verilen fiyatın çok düşük olduğuna da değinen Esen, "Ben de aynı zamanda çiftçilik yapıyorum. Bölgede buğday, ayçiçeği ekiyoruz. Verilen fiyat çok düşük. Geçen sene zaten düşük fiyatın yanı sıra bir de randevu sıkıntısıyla karşılaşmıştık. Randevu alamamıştık. Verilen randevular uzak yerlere verilmişti. Bu sene gene benzer sıkıntılar var. Geçen senenin primleri daha yeni yeni çiftçilerimizin hesaplarına yattı. Dolayısıyla çiftçi bu sene ektiği ürünün hasadını yapıyor şu anda ve yaptığı hasat bir sonraki senenin ekimini karşılamıyor. Dolayısıyla şu an içeride. Bunlara itirazımızı sürdüreceğiz, dile getireceğiz ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında da tüm bu sorunların çözümünün bizde olduğunu vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

'İKTİDARA HAZIRIZ'

Yerel seçimlerde CHP'nin elde ettiği başarının sorumluluğunun farkında olduklarını söyleyen Esen, "İktidara giden bu yolda yerel seçimlerde elbette ki elde ettiğimiz başarının, sorumluluğun farkındayız. Birinci parti olmuş olmanın verdiği öz güven ve sorumlulukla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de bu çalışmalarımızın neticesinde vatandaşımızın beklentilerini Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında karşılayacağımızı söylüyoruz. Genel başkanımız da erken seçim çağrısını zaten gittiği her yerde artık vatandaşın talebi doğrultusunda dile getiriyor. Ve bu doğrultuda da 'hemen seçim, erken seçim' çağrımızı artık Cumhuriyet Halk Partisi'nden daha sık duyacak vatandaşlarımız. Türkiye'nin artık düze çıkmasının yolu da seçimden geçiyor. Ve bizler de iktidara hazır olduğumuzu siz değerli basın mensupları huzurunda bir kez daha beyan etmek isteriz" dedi.

'HALEN BİRİNCİ PARTİYİZ'

Yapılan kamuoyu yoklamalarında da halen birinci parti olarak gözüktüklerini anlatan Esen, "Her parti meclisimizde sunumlar alıyoruz. Gerek seçim akabinde Nisan ayı yoklamaları olsun, gerek Mayıs ayı yoklamaları olsun ki Haziran ayı yoklamaları da gelmeye başladı. Önümüzdeki parti meclisinde detaylı olarak bunları da değerlendireceğiz. Şu an bizim almış olduğumuz izlenimler ve kamuoyu yoklamalarında gözüken durum şudur ki; Cumhuriyet Halk Partisi olarak hala birinci parti olma konumumuzu koruyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalarımızın da ne kadar önemli olduğunun da farkındayız" diye konuştu.