Martin’in rozeti Özel’den!

İYİ Parti'den istifa etmesinin ardından bir süre bağımsız olarak belediye başkanlığını görevini yürüten ve 18 Eylül'de resmen Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin'e rozetini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün gerçekleştirilen grup toplantısında Genel Başkan Özgür Özel taktı…

Olgay GÜLER
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, İYİ Parti'den istifa etmesinin ardından bir süre bağımsız olarak belediye başkanlığını görevini yürüten ve 18 Eylül'de resmen Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılan Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısında CHP lideri Özgür Özel rozetini taktı.
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni kazanan belediye başkanı Ediz Martin, İYİ Parti'den istifa etmesinin ardından 18 Eylül'de ilçe başkanlığında düzenlenen törenle resmen Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı. Martin'e parti rozetini, bugün TBMM'de düzenlenen grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel takarak, 'baba evine hoş geldin' dedi. Martin'e mecliste, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, İl Başkanı Harika Taybıllı ve Uzunköprü İlçe Başkanı Turgut Özgüç de eşlik etti.


'BİR ROZET DE GENEL BAŞKANDAN'
Grup toplantısında konuşan CHP lideri Özel, baba evinin kapılarının herkes için açık olduğunu söyleyerek, "Üçüncü yasama yılının ilk günü, büyük bir coşku var. Sokaktaki heyecanı hissediyorsunuz. Ayrıca bu coşkunun, bu sahiplenmenin ne anlama geldiğini de biliyorum, ona da birazdan değineceğim ama bir çağrı yaptık; 'baba evinin kapıları açık' dedik. Edirne Uzunköprü'de partimizden aday adayı olmayan, demokratik bir şekilde yarıştığımız, seçimi kazanan ama kökü Cumhuriyet Halk Partisi'nde olan, Cumhuriyet Halk Partisi onun da baba evi olan Ediz Martin başkanımız belli bir süredir bağımsızdı. Bugün baba evine dönmeye karar verdi. İlçe başkanlığımızda rozetini il başkanımız baba evinde taktı. İlk toplantıda bir rozet de genel başkandan, Cumhuriyet Halk Partisi grubundan, hoş geldin başkanım. Eğer baba evine bir dönüş olacaksa önce ilçe başkanlığı, il başkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle kenetlenilecek, ondan sonra böyle el ele, kol kola gelinecek, başımızın üstünde baba evindeki yeri alınacak" dedi.
Özel, Martin'e rozetini takmasının ardından Milletvekili Yazgan, İl Başkan Taybıllı ve Uzunköprü ilçe başkanı Özgüç ile beraber el kaldırıp kameralara poz verdi.