‘Halk sağlığı ticari meta olmaktan çıkarılmalı’

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, 'Yenidoğan Çetesi' olayının olayın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini, hesap soruluncaya kadar bu rezilliğin peşini bırakmayacaklarını söyledi…

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, 'Yenidoğan Çetesi' olayının olayın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini, hesap soruluncaya kadar bu rezilliğin peşini bırakmayacaklarını söyledi.
Memleket Partisi İl Başkanı Tunçyürek, yaptığı açıklamada, son günlerde ortaya çıkan ve toplum vicdanını derinden yaralayan 'Yenidoğan Çetesi' rezaletinin ülkedeki sağlık sisteminde çürümüşlüğün ne denli ileri boyutlara ulaştığını gözler önüne serdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Bu vahim olay, masum bebeklerin üzerinden haksız kazanç sağlayan bir avuç insanlık düşmanının, kar peşinde koşan ahlaksız özel hastanelerle iş birliği yaptığını ortaya çıkarmıştır. Bu çeteler ve onların arkasındaki kirli düzen, halkın sağlığını hiçe sayarak, en temel insani değerleri ayaklar altına almaktadır.
Biz, Memleket Partisi olarak bu rezalete seyirci kalmayacağız! Bu çetelerle iş birliği yapan, onları koruyan ya da görmezden gelen herkes suç ortağıdır ve yargının en ağır cezalarını hak etmektedir. Bu hastaneler, toplumun güvenini tamamen kaybetmiş, para için her türlü etik değeri çiğnemeye hazır ticarethaneler haline gelmiştir. Bu rezaleti görmezden gelen devlet kurumları, adaletin önünde hesap vermek zorundadır.
Yenidoğan bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu rezillerle yüzleşmek sadece bir adalet meselesi değil, insanlık onurunun savunulmasıdır. Sorumluların kökü kazınmalı, bu çetelerin arkasındaki tüm güç odakları ifşa edilmelidir. Bu hastaneler derhal kapatılmalı, yöneticileri ve sorumlu sağlık personeli en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Çocuklarımızın canına göz diken bu alçaklar, hiçbir affı ya da hoşgörüyü hak etmemektedir! Başka bir ülkede olsa iktidarın istifa etmesi gerekir ancak AKP iktidarı Dünya üzerinde çok sayıda skandallara imza atmış bir iktidar olarak hala koltuğunda oturmaktadır.
Devlet eliyle özel hastaneler, halkın sağlığını değil, kendi kasalarını doldurmayı düşünen rant merkezlerine dönüşmüştür. Denetim mekanizmaları ise ya işlevsiz bırakılmış ya da yozlaşmış bir düzenin parçası haline gelmiştir. Sağlık sistemindeki bu rezaleti ortadan kaldırmak için derhal köklü ve radikal adımlar atılmalı, halkın sağlığı ticari bir meta olmaktan çıkarılmalıdır!
Biz, Memleket Partisi olarak bu mücadelede en ön safta olacağız. Halkımızın sağlığıyla oynayanlara karşı acımasız olacağız. Yenidoğan çetelerinin, onların iş birliği yaptığı hastanelerin ve devletin her kademesinde bu kirli düzenin parçası olanların hesabını mutlaka soracağız.
Bu olayın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz! Hesap soruluncaya kadar bu rezilliğin peşini bırakmayacağız!”