CHP’den afet bölgesi çağrısı!

CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, son 2-3 yıldır ciddi bir kuraklık yaşanan Trakya’nın afet bölgesi ilan edilerek üreticiye ton başı yerine dekar başına kuraklık desteği verilmesini istedi…

Mehmet ŞELECİ

CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, son 2-3 yıldır ciddi bir kuraklık yaşanan Trakya’nın afet bölgesi ilan edilerek üreticiye ton başı yerine dekar başına kuraklık desteği verilmesini istedi.

CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır

Göreve geldiği bir yıllık süreçte değindiği konulardan bir tanesinin de çiftçilerin sorunları olduğunu belirten  Başkan Çakır, tüzük kurultayı öncesinde Keşan'da büyük çiftçi yürüyüşü gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Mitingin amacının çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek olduğunu söyleyen CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, "Bildiğiniz üzere son 2-3 yıldır bölgemizde ciddi bir kuraklık yaşanıyor. Ayçiçeği üretiminde Türkiye'de ilk sıralardayız ama ne yazık ki çiftçimiz hakkını alamıyor. Geçenlerde bir tabirde bulunmuştum, demiştim ki; 'topraklarımız o kadar bereketli ki, insan eksek insan çıkacak durumda'. Ama gelin görün ki ne yazık ki biz bu topraklardan yeteri kadar faydalanamıyoruz" dedi.

Çiftçilerin büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu kaydeden Çakır, "Gerek kuraklık, gerekse de verilen fiyatlardan dolayı sıkıntı çekiyor. Yazın başında buğday fiyatları açıklandı, her şeyin yüzde 200 oranında arttığı dönemde çiftçi maalesef hakkını alamadı. Bununla ilgili uyarıda bulunduk; 'Bakın buğdayda bunu yaptınız ama ayçiçeğinde bunu yapmayın, çiftçiler gerçekten çok zor durumda' dedik. Gittiler 20 lira fiyat açıkladılar, o da yüzde 44 yağlı ayçiçeği için. Bu kuraklıkta yüzde 44 yağ oranını nerede bulacaksınız? Bu mümkün değil. Fiyat ne verirlerse versinler, tarlada ürün olmadıktan sonra bu fiyatın hiçbir anlamı yok" diye konuştu.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİP KURAKLIK DESTEĞİ VERİN

Başkan Çakır konuşmasında şunlara yer verdi:

“Hatta şunu istedik,‘bölgemizi afet bölgesi ilan edin, çiftçiye bir kuraklık desteği verin, hatta ton başına değil, dekar başına en az 5 lira kuraklık desteği istiyoruz’ dedik ama ne yazık ki, hiç kimse bizim sesimize kulak asmadı.

Daha önce de genel başkanımızı ziyaret ettik ve bölgemize 'gelin bölgemizde tematik bir miting yapalım' dedik. İl başkanımız da tüzük kurultayımızda genel başkanımızla birebir görüştüğünde yine bunu ifade etti ve genel başkanımızı bir kere daha davet etti. Kendileri de programının uyması halinde en kısa zamanda Keşan'a geleceğini ifade etti. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Bizler işçi partisiyiz, köylü partisiyiz, bizler çiftçinin partisiyiz. O zaman çiftçinin yürüyüşünde bizi engellemeye çalışmışlardı ama şunu ifade etmiştim; kim haksızlığa uğrarsa uğrasın, ideolojisi ne olursa olsun, biz onun yanında durmaya devam edeceğiz. Biz her zaman haklının yanında durmaya devam edeceğiz demiştim. Yine aynı fikirdeyim.”