CHP Edirne’de gençler sandık başında!

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları'nda, Özgür Hata ve Baran Kayhan'ın listelerinin yarıştığı olağan genel kurulda oy verme işlemi başladı…

Olgay GÜLER
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları'nda, Özgür Hata ve Baran Kayhan'ın listelerinin yarıştığı olağan genel kurulda oy verme işlemi başladı.
CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı olağan genel kurulu, parti il başkanlığında başladı. Genel kurula CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Çağatay Can Tasmalı, başkan adayları ve parti üyeleri katıldı. Divan başkanlığını İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru’nun yaptığı genel kurulda, katip üyeliğe ise Berkay Varel seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden genel kurulda turuncu listede Özgür Hata, yeşil listede de Baran Kayhan başkanlık için yarışıyor.


‘YARINLARA UMUT OLUP, YENİ HİKAYEYİ HEP BİRLİKTE YAZACAĞIZ'
Genel kurulda konuşan adaylardan Baran Kayhan, gençlik kollarının CHP’nin öz gücü olduğunu söyledi. Kayhan; “Ülkemizin kurucu ve kurtarıcı partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, baba ocağımızın her zaman peşinde koşmaya senelerdir söz verdik. Henüz liseli bir öğrenciyken kapısından girdiğim Cumhuriyet Halk Partimizin bugün Merkez İlçe Gençlik kolları başkan adayı olarak karşınızdayım. Dünden bugüne edindiğimiz tecrübe ve dostluklarla inanıyoruz ki yarınlara umut olacak yeni bir hikâyeyi hep birlikte yazacağız. Unutmamalıyız ki Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları partimizin yan gücü değil öz gücüdür. Bu nedenle siyasette dik duracağız gelecekte var olacağız. Trakya’nın bereketli topraklarından filizlenip halkçı ve doğayı seven bireyler olarak yeşil listede birleşiyoruz. Edirne gençliği için her şey çok güzel olacak. Biz varız birlikte var olacağız” dedi.


'BİRLİKTELİK RUHU BİZİ ZAFERE TAŞIYACAK'
Diğer aday Özgür Hata da, genel kurulda sadece bir seçim değil, aynı zamanda Edirne’nin geleceğini yeniden şekillendirmek için önemli bir adım attıklarını dile getirdi. Hata, "Ben Özgür Hata. Hep birlikte omuz omuza, yan yana mücadele ettiğimiz bu yolda, sizlerin güveniyle CHP Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı adayı oldum. Hepinizin bildiği gibi, gençliğin sesi olmak kolay bir iş değil; bu, büyük bir sorumluluk ve fedakarlık gerektirir. Ancak ben, bu sorumluluğu taşımaktan ve sizlerle birlikte bu göreve hizmet etmekten onur duyacağım. Bugün gençlik olarak omuzlarımızda büyük bir yük var. Ülkemizin, içinde bulunduğu ekonomik zorluklar, genç işsizliği, eğitimde yaşanan sorunlar ve toplumsal baskılar, biz gençlerin omuzlarına daha da fazla yük bindiriyor. Ancak bizler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yılmaz neferleri olarak, bu zorlukları aşma azmi ve kararlılığına sahibiz. Edirne’den Hakkari’ye, Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerle el ele vererek, bu ülkenin yarınlarını inşa edeceğiz. Göreve geldiğimizde, öncelikle gençlerin sesi olmaya, onların sorunlarına çözüm bulmaya ve partimizin ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz. Eğitimde fırsat eşitliği, gençlerin istihdam sorunları ve sosyal adalet gibi konular, mücadelemizin merkezinde yer alacak. Ayrıca, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet’in ilke ve değerlerini genç nesillere en iyi şekilde aktarmak için var gücümüzle çalışacağız. Biz, CHP gençliği olarak,Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle, daha özgür, daha demokratik ve daha adil bir Türkiye'yi kurma idealinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte siz değerli yoldaşlarımın desteği, bizim en büyük gücümüz olacaktır. Bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz yolda elde ettiğimiz başarılar, birliğimizin ve dayanışmamızın en somut göstergesi olmuştur. Ve inanıyorum ki, bu birlik ve beraberlik ruhu, bizi daha nice zaferlere taşıyacaktır” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından adayların yönetim kurulu aday listeleri de açıklandı. Turuncu listeyle yarışan Özgür Hata'nın listesi şu şekilde oluştu:
Mert Alırat, Ogün Avcu, Polat Bıçak, Tuba Çakar, Eren Çanta, Cenk Posta, İlksen Saraylı, Sema Nur Tavukçu, Emir Can Taylan, Egemen Tosun, Esma Uğurlu ve Özgenur Yılmaz; yedek üyeliği adayları ise Gülnur Altay, Yaren Turan, Elif Karaca, Özgür Yeşilok, Cenk Eyikeyif, Emre Kıvanç Özköse, Hazal Doğancı, Begüm Biter, Ceren Kacal, Dilara Çam, Emircan Örs ve Asrın Berke Kıral.
Yeşil listeyle yarışan Kayhan'ın listesi ise şu şekilde:
Sefanur Alırat, Yiğit Danışkan, Selahattin Eray Hasar, Emre Ertan, Umut Eryılmaz, Ceren Fidancı, İbrahim Can Güley, Özmen Güldan, Tolga Özbudan ve Şahin Sargılı; yedek üyeliği adayları ise Tunahan Bilgiç, Nazlı Alaza Çiçek, Görkem Karabıyıklıdan, Buğrahan Kireklo, Cenk Gecekaçar, Onurcan Şevik, Betül Teferiş, Uğur Tezsezer, Cankut Sazdır ve Yılmaz Can Zangalı.
Toplam 368 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurulda, oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek.