7 ayda 3 milyon borç ödedi

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, göreve gelmesinin ardından geçen 7 aylık süreçte devraldıkları 23 milyon liralık borcun yaklaşık 3 milyonunu ödediklerini söyledi... İlçeye bir dönem daha hizmet etmek istediğini kaydeden Geldi, "Olmayan, yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Biz seçim beyannamemizde yazdığımız gibi bütün projelerle dönemimizi tamamlayacağız. Önceki dönem gibi vat edip de hiçbir şey yapamadan karşısına çıkmayacağız vatandaşın" dedi...

Olgay GÜLER

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, göreve gelmesinin ardından geçen 7 aylık süreçte devraldıkları 23 milyon liralık borcun yaklaşık 3 milyonunu ödediklerini söyledi.

Lalapaşa Belediye Başkanı Geldi, ilçede geride bıraktıkları 7 ayı değerlendirdi. Belediye Başkanlığı makamında basın mensuplarını ağırlayan Geldi, en son Mayıs ayında gerçekleştirdiği toplantının ardından hayata geçirdiği projeleri anlatıp, belediye hizmetleri hakkında da bilgi verdi. Geldi, altyapı çalışmaları biten ilçede üst yapıyı da tamamlamayı hedeflediklerini belirtirken, aynı zamanda devraldıkları 23 milyonluk borcu da kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

'LALAPAŞA'DA OKULLARA SU SEBİLİ TAKILACAK'

İlçede özellikle eğitime verdikleri önemi anlatan Geldi, "Biliyorsunuz ki okullarımızda içme suyumuz temiz ama arıtılmış suya ihtiyacımız var. Okullarımıza sebil aldık. Sebillerimiz bu hafta itibariyle teslim edilecek ve takılacak. Öte yandan ilçemizde biliyorsunuz çocuklarımızın oynayacağı parkları yoktu. İki tane parkımız vardı ama çok kötü durumdaydı. Bunlara birine Atatürk, diğerine Cumhuriyet Parkı adını verdik. Atatürk Parkı'nı bitirdik, Cumhuriyet Parkı'nı da önümüzdeki dönemde tamamlayacağız. İlköğretim okulu önünde kasis çalışması yaptık, araç trafiğini en azından yavaşlatmak adına. Bu kasis çalışmalarımız da ilçemizin belli noktalarında devam edeceğiz" dedi.

'ÜYE OLDUĞUMUZ BİRLİKLERE ÖNEM VERİYORUZ'

Türkiye genelinde üye oldukları birliklerden de hizmet noktasında yardım aldıklarını söyleyen Geldi, "Biliyorsunuz ki belediyeler bazı birliklere üye. Biz de Kıyı Ege Belediyeler Birliği'ne daha önceki dönemde üye olmuşuz. Ben de hepinizin yakından bildiği gibi Kültür Turizm Bakanlığı'nda görev yapmam sebebiyle burada Kültür ve Turizm Komisyonu'na seçildim. Perşembe günü de tekrar meclisimiz var Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin İzmir'de olacağız. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Aras da birlik başkanı. Bu birliklere üye olmak bizim için önemli çünkü taleplerimizin karşılanması noktasında önem veriyoruz b bu birliklere" diye konuştu.

'TÜM SU SAATLERİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü yardımıyla ilçeye araç temin ettiklerini dile getiren Geldi, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürü sayın Şafak Başa'yı ziyaret ettik. Şafak bey bölgemizin insanı, Trakyalı. Kendisinden su ve kanalizasyon hizmetlerinde kullanılmak üzere araca ihtiyacımız olduğunu ilettik. Kendisi de bir araç hibe ettiler bize. Şu anda da aracımız kullanımda. Tabii arkasından ilçemizde suyla ilgili çok ciddi sıkıntılarımız vardı. Belli su saatlerimiz kartlı, bazıları faturalıydı. Kartlı olanlar bozulmuş, faturalı olanlar da ödeme sıkıntıları vardı. Bunları kökten çözme doğrultusunda İSKİ genel müdürlüğünden su saati ile destek istedik. 850 tane su saat aldık. Bununla ilgili de yeni su saatlerini takmaya başladık. İlçemizdeki tüm su saatlerini ücretsiz şekilde, üstünde de 5 ton su ile birlikte takıyoruz" şeklinde konuştu.

'HALK EKMEK BÜFESİ AÇTIK'

İlçede halk ekmek büfesi de açtıklarını ifade eden Geldi, "Halk Ekmek Büfesi açtık ilçemizde. Sosyal belediyeciliğin en büyük örneklerinden biridir Halk Ekmek Büfesi. Vatandaşımıza temiz, sağlıklı ve ucuz ekmeği sunuyoruz. Biliyorsunuz sıfır atık politikası var.  Bu sıfır atık politikası kapsamında 10 litre kullanılmış yağ getirenlere bir litre temiz ayçiçek yağı kampanyası başlattık. Bununla ilgili de gelen taleplerimizi değerlendiriyoruz, vatandaşımıza ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

'23 MİLYONLUK BORCUN 3 MİLYONUNU ÖDEDİK'

Geldi, 23 milyon lira borçla aldıkları belediyede, yaklaşık 3 milyon liralık kısmı ödediklerini de belirtti. Geldi, "Daha önce bilgilendirdiğim gibi borçlu bir belediye devralmıştım. Devraldığımdaki borcum 23 milyon civarındaydı. Bunun 3 milyonunu bu zaman zarfında ödedik. Kendi dönemimin ödemelerini yapıyorum ama geçmiş dönemin borçlarını da ödüyorum. Buna rağmen de yatırım yapıyoruz gördüğünüz gibi. Hem yatırım yapıyoruz hem borcumuzu ödüyoruz. Lalapaşa Taşımacılık Şirketi'nin vergi borcunun tamamını ödedik bu zaman zarfında, diğerlerini de peyderpey belediyenin de vergi borcu, birikmiş faturaları, SSK, iller bankası gibi borçların hepsini zamanla ödeyeceğiz" diye konuştu.

'TOKİ VAADİNİ KÖTÜ ANLAMDA KULLANDILAR'

Lalapaşa'da söz verilen dördüncü etap TOKİ ile ilgili bir adım atılmamasını eleştiren Geldi, "Bizim üç tane TOKİ etabımız var, dördüncü etapla ilgili hep söyleniyordu, önceki dönemin vaatleri arasındaydı. Maalesef ki bunu kötü anlamda da kullandılar. İktidarın gücünü kullanarak bize destek olanlara sadece vereceğiz dediler. Biz o dönemde de söyledik, ben yıllarca resmi kurumda görev yaptım, devlet yazıyla anlatır, bize yazılı bir belge verin dedik. Yazılı belge gelmedi. 2024 deniyordu biliyorsunuz, sonra 2025'e ötelendi. Şimdi TOKİ ile ilgili farklı gelişmeler var, burada bir projenin olmadığı, arsa satışının olduğu yönünde resmi evraklar var. Bunlar da geldiğinde biz kamuoyunu tekrar bilgilendireceğiz" dedi.

'BİR DÖNEM DAHA GÜVEN TAZELEMEK İSTİYORUZ'

İlçeye bir dönem daha hizmet etmek istediğinin mesajını veren Geldi, "Biz Lalapaşa Belediyesi olarak doğruların her zaman yanındayız. Olmayan, yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Biz seçim beyannamemizde yazdığımız gibi bütün projelerle dönemimizi tamamlayacağız. Önceki dönem gibi vat edip de hiçbir şey yapamadan karşısına çıkmayacağız vatandaşın. Bir dönem daha güven tazelemek istiyoruz" diye konuştu.