Topluluk’tan sezona ‘merhaba’

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu, 'Sezon Açılış Konseri Güller Arasında'yı önceki akşam kendi salonunda birbirinden güzel eserlerle seslendirerek gerçekleştirdi…

İsmail DEMİRAY
Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu, 'Sezon Açılış Konseri Güller Arasında'yı önceki akşam kendi salonunda birbirinden güzel eserlerle seslendirerek gerçekleştirdi.
Konser akşamı Topluluk Müdürü Gökçe Bahar Ercan’ın konuşmasıyla başladı.
Sanat Yönetmeni Halil Erseven yönetimindeki sezon açılışı konserinde Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu Konser Salonu yine oldukça katılımın olduğu bir geceye ev sahipliği yaptı. Topluluk dördü Kürdili Hicazkar, yedisi Hüzzam ve yedisi Uşşak olmak üzere Türk Sanat Müziği'nin birbirinden doyumsuz eserlerini musiki severlerle paylaştı.


Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu'nun bir sonraki konseri “Erguvan Akşamları” 26 Eylül 2024 Perşembe günü saat 20:00'de gerçekleştirecek.
Sanat Kurulu Yıldıray Öztürk, Halil Erseven, Müzeyyen Çağlar, Orçun Çabuk ve Gökçe Bahar Ercan'dan oluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu'nun ses ve saz sanatçıları şöyle:


SES SANATÇILARI:
Gülsemin Gonce
Müzeyyen Çağlar
Yeşim Birgin
Dilek Sıla Bağdatlı
Gülferi Ateş Yürük
Hande Erzen
Ayhan Bal
M.Fadil Atik
Sebati Balkan
Orçun Çabuk
Efe Çakmak
SAZ SANATÇILARI
Keman: Sehat Ellek
Keman : Ali Karali
Viyola : Seven Sansı
Viyolonsel : Anıl Yırgal
Ney : İlmiye Mercan
Piyano : Göksucan Ar
Kanun : Çınar Kaba
Kemençe : Merih Dağdeviren
Ud : : Onur Nar
Ritim : Kaan Taşdelen
Ritim : Serhat Zımba
Tonmaister: Anıl Kanarya