Konser sezonu hızlı başladı

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Korosu yeni sezona farklı konseptler ve konserlerle imza atmaya devam ediyor…

Gökalp TOPYAN
Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Korosu yeni sezona farklı konseptler ve konserlerle imza atmaya devam ediyor. 26 Eylül Perşembe akşamı solistler Gökçe Bahar Ercan ve Sebati Balkan'ın sahne aldığı 'Erguvan Akşamları' konserinin ardından 8 Ekim Salı akşamı yine bir konserle musiki severleri ağırlayacak.


Edirne halkını ayda iki kez rutin ve zaman zaman da özel konseptli konserlere alıştıran koronun başarılı çalışmaları büyük takdir topluyor. Sadece Türk Musikisi değil, köklerimizin uzandığı ve musikimizin harmanlandığı Balkan coğrafyasında da kendi alanında faaliyetleri ile büyük beğeni toplayan koro, 8 Ekim akşamını 'Balkan Rüzgarı' konseriyle kalplere ve kulaklara hitap edecek. Konserleri büyük ilgiyle izlenen ve Edirne'nin kültür-sanat yaşamında süreklilik kazanmış olan Koronun Sezon Açılış ve Erguvan Akşamları konserlerinin biletleri günler öncesinden tükenmişti..

Erguvan Akşamları konseri solistleri Sebati Balkan ve Gökçe Bahar Ercan


Yıldıray Öztürk'ün sanat yönetmenliğinde, Edirne'nin en güzel tarihi mekanlarından olan koro binası Balkan ezgilerinin, türkülerin 'beraber ve solo' olarak seslendirileceği Balkan Rüzgarı konseriyle izleyenlerin özlemini giderecek.