Halk oyunları büyüledi

Edirne Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen, hem ekip elemanları hem de izleyiciler müziğin ritmi ve renk cümbüşü ile felekten bir gün geçirdi…

İsmail DEMİRAY
Edirne Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen, hem ekip elemanları hem de izleyiciler müziğin ritmi ve renk cümbüşü ile felekten bir gün geçirdi.


Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması, 7 okulun katılımıyla Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal, Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dal, Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dal olmak üzere 4 dal üzerinden gerçekleştirildi.

Bir ilkokul, iki ortaokul ve dört lise folklar ekibinin katıldığı Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması saat 14.00'te düzenlenen açılış seremonisiyle başladı.


Yarışmada, Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal'da Trakya Birlik İlkokulu, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal'da Atatürk Ortaokulu ve İsmail Güner Ortaokulu, Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dal'da Yıldırım Bayazıt Anadolu Lisesi,Emel Özgür Subaşı Ay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edirne Lisesi ve Serhat B.İ.S.T. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dal'da da Edirne Lisesi ekipleri hünerlerini sergiledi.


MİNİKLER GELENEKSEL DÜZENLEMELİ DAL
1-Trakya Birlik İlkokulu 86.33
YILDIZLAR GELENEKSEL DÜZENLEMESİZ DAL
1-İsmail Güner Ortaokulu 86.33
2-Atatürk Ortaokulu - 85
GENÇLER GELENEKSEL DÜZENLEMESİZ DAL
1-Edirne Lisesi 88.63
2-Yıldırım Bayazıt Anadolu Lisesi 87.33
3-Emel Özgür Subaşı Ay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 85.32
4-Serhat B.İ.S.T. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 83.67
GENÇLER GELENEKSEL DÜZENLEMELİ DAL
1-Edirne Lisesi - 90