Edirne DT perdelerini açıyor

Edirne Devlet Tiyatroları, yeni sezonun perdelerini 8 Ekim 2024 Pazartesi günü Antalya Devlet Tiyatroları'nın “Havada Yüzmek” isimli oyunuyla açacak ve aynı oyun 9 10 Ekim günleri de tekrarlanacak….

Edirne Devlet Tiyatroları, yeni sezonun perdelerini 8 Ekim 2024 Pazartesi günü Antalya Devlet Tiyatroları'nın “Havada Yüzmek” isimli oyunuyla açacak.
Yazan Charlotte Jone'in yazdığı, Seçil Honeywill'in çevirdiği ve Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği 1 perdelik 1 saat 30 dakika süreli oyun 8, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde sahnelenecek. (Dora) Demet Benli ve (Persephone) Filiz Uysal Güç'ün oynadığı eser saat 20.00'debaşlayacak.
8 Ekim'de sahnelenecek oyunun biletleri satışa sunulurken, 9 Ekim'in biletleri bugün saat 10.10'dan,10 Ekim'in biletleri de yarın aynı saatte satışya açılacak.
OYUNUN KONUSU
Oyun, İngiltere'de yaşamış iki kadının 1920'li yıllarda başlayıp 1970'li yıllara dek uzanan gerçek yaşam hikâyesini anlatır. Bu iki kadın, erkek egemen, baskıcı bir toplumda, toplumun ahlak kurallarına aykırı oldukları gerekçesi ile henüz 20'li yaşlarındayken dönemin Sabıkalı Akıl Hastalıkları Hastanesine kapatılırlar. Hiç kimsenin umursamadığı hatta kapatıldıkları yerde unutulan bu iki kadın, hiçlik ve terk edilmişlik karşısında zamanın ve mekânın önemini yitirdiği bambaşka bir dünya yaratırlar kendilerine…