Çınar’dan ilginç sergi!

Edirneli 10 yaşındaki Çınar Ilgaz'ın 'Köyden Köye Çınar'ın Sanat Yolculuğu' temalı sergisi 2 Şubat Pazar günü Erasta AVM'de açıldı.

Çınar, annesi Seçil ve babası Gökhan Ilgaz ile

Edirneli 10 yaşındaki Çınar Ilgaz'ın 'Köyden Köye Çınar'ın Sanat Yolculuğu' temalı sergisi 2 Şubat Pazar günü Erasta AVM'de açıldı.

Çınar Ilgaz ilk sergisini açtı


Resim sanatına yeteneği Resim Öğretmen Şeyda Canpolat'ın dikkatini çeken Çınar Ilgaz, sergisinde Edirne'den Çanakkale'ye kadar uzanan köylerin kimliğini renklerin diliyle aktardığı eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Erasta AVM'de ki serginin açılışına çok sayıda sanatseverin yanısıra Çınar Ilgaz'ın ailesi ve yakınları da katıldı.

Resim Öğretmen Şeyda Canpolat öğrencisi Çınar’la


Soyut çalışmalarıyla ilgi gören Çınar Ilgaz sergisindeki eserlerinde köy yaşamını soyut bir bakış açısıyla aktarmaya çalışıyor. Çınar Ilgaz, eserlerinde köyleri kuşbakışı ile farklı açıdan sunuyor.
Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Seçil Ilgaz, oğlu Çınar Ilgaz'ın sanata ilgisini desteklediklerini söyledi.


Çınar'ın yeteneğini keşfeden Resim Öğretmeni Şeyda Canpolat ise, Çınar'ın eserlerinde hayal gücü ve gözlem yeteneğini birleştirdiğini kaydetti. Çınar'la Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde, 7-12 yaş grubuna yönelik akademik resim eğitimi verdikleri bir kursta tanıştığını hatırlatan Canpolat, “İlk çizimlerini gördüğümde şaşkınlıkla duraksadım. O yaşta bir çocuğun bu kadar detaylı ve özgün bir bakış açısına sahip olması gerçekten etkileyiciydi. Geometrik şekillerle soyut köy resimleri yapıyordu, ama çizimlerinde bir sistem, bir düzen vardı. Ona bu tarzı neden seçtiğini sorduğumda, köyleri gezmeyi çok sevdiğini ve onları kuş bakışı görerek resmettiğini söyledi. Çınar'ın resimleri neredeyse bir harita gibi. Onun çizdiği köyleri bilen insanlar, “Bu resmi elime alsam, yolumu bulurum” demeye başladılar. O, bir köyün girişini, çıkışını, yollarını, evlerini, hatta ahırlarını bile yukarıdan bakıyormuş gibi detaylı bir şekilde çiziyor. Ama sadece topografik bir harita gibi değil, sanatsal bir üslupla yapıyor bunu. Renkleri, formları ve kompozisyonu kendine özgü bir şekilde yorumluyor” dedi.