Zehirde büyük darbe!

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir TIR aracında kara hudut kapılarında tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olarak yaklaşık 120 kilo kokain yakalanırken, bir başka TIR'da da narkotik dedektör köpekleri Füge ve Rosıe marifetiyle yapılan aramada dorsesinin taban kısmına gizlenmiş 180 kilo esrar bulundu…

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir TIR aracında kara hudut kapılarında tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olarak yaklaşık 120 kilo kokain yakalanırken, bir başka TIR'da da narkotik dedektör köpekleri Füge ve Rosıe marifetiyle yapılan aramada dorsesinin taban kısmına gizlenmiş 180 kilo esrar bulundu.
Gümrükler Muhafaza ekipleri gerçekleştirdikleri narkotik operasyonlarla zehir tacirlerine darbe üstüne darbe indirmeye devam ediyor. Son olarak ikisi Kapıkule, biri Gürbulak olmak üzere gerçekleştirilen üç ayrı operasyonda 530 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.


Gerçekleştirilen ilk operasyonda, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısına gelen TIR aracı mercek altına alındı. Yakın takibe alınarak X-RAY tarama sistemine sevk edilen araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine hassas burunlu narkotik dedektör köpekleri Füge ve Rosıe marifetiyle yapılan detaylı arama sonucunda TIR dorsesinin taban kısmına gizlenmiş vaziyette 160 şeffaf poşet halinde yaklaşık 180 kilo esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.


Yine, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen TIR cinsi araç risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde ekiplerimizce yakın takibe alındı. Yapılan değerlendirmeler sonucu X-RAY tarama sistemine sevk edilen aracın yakıt deposu içerisine zulalanmış vaziyette 107 paket halinde, kara hudut kapılarında tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olarak yaklaşık 120 kilo kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.


Son operasyonda ise, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizce kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde İran'dan ülkemize giriş yapmak üzere Gürbulak Gümrük Kapısı'na gelen TIR cinsi araç mercek altına alındı. Ekiplerce yakın takibe alınarak detaylı aramaya tabi tutulan TIR cinsi araçta nargile tütünü cinsi eşya ile harmanlanmış vaziyette yaklaşık 95 kilo metamfetamin ele geçirildi.
Olaylarla ilgili soruşturmaların ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ettiği bildirildi.