Yeşilay’dan bağımlılıkla ‘kararlı’ mücadele

Türkiye'nin bağımlılıkla mücadeledeki en büyük kurumlarından Yeşilay'ın Edirne Şubesi tarafından, yapılan faaliyetler hakkında bilgilerin verildiği toplantı düzenlendi… Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, bağımlılığın tüm dünyanın sorunu olduğuna dikkat çekip, "Bağımlı insanlara ulaşıp, ya da yakınlarına ulaşıp onların dertlerine derman olabilirsek, bir kişiye bile ulaşabilirsek, kurtarabilirsek ne mutlu bize diyerek bunun azmi ve gayretiyle çalışıyoruz" dedi…

Olgay GÜLER
Türkiye'nin bağımlılıkla mücadeledeki en büyük kurumlarından Yeşilay'ın Edirne Şubesi tarafından, yapılan faaliyetler hakkında bilgilerin verildiği toplantı düzenlendi.
Yeşilay Edirne Şubesi tarafından, Edirne Valiliği yanındaki dernek binasında, kurumun gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilerin paylaşıldığı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak ve Edirne Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yence ile çok sayıda Yeşilay gönüllüsü katıldı. Toplantıda Türkiye genelinde ve KKTC'de toplam 107 Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) merkezinde yürütülen çalışmalarda alkol, tütün, madde, kumar ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere sahip oldukları davranışı bırakması için psikolojik desteğin yanı sıra sosyal aktiviteler, el becerisi kursları ve spor etkinlikleri de düzenlendiği ifade edildi.


'BİR KİŞİYE DAHA DOKUNABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Yeşilay Bölge Koordinatörü Sabahattin Bilgiç, bağımlılığın tüm dünyanın sorunu olduğunu belirtip, "Malum bağımlılıklar sadece Edirne'mizin sorunu değil tüm dünyanın sorunu. Arzu ediyoruz ki; bağımlı insanlara ulaşıp ya da yakınlarına ulaşıp onların dertlerine derman olabilirsek, bir kişiye bile ulaşabilirsek, kurtarabilirsek ne mutlu bize diyerek bunun azmi ve gayretiyle çalışıyoruz. Bu hususta bir çok çalışmaları oluyor Yeşilay'ın. Bilinçlendirme çalışmaları, YEDAM'larda rehabilitasyon çalışmaları bunlardan bazıları. Paydaş kurumlarımızla da çalışmalar yapıyoruz. Devamlı iletişim halindeyiz, onlardan bize de yönlendirmeler geliyor. Gayemiz bir kişiye daha faydalı olabilmek, destek olabilmek. Bu amaçla Yeşilay çok ciddi bir teşkilatlanma içerisinde" dedi.


'EN GÜZEL MÜCADELE BAĞIMLI OLMAMAK'
Bağımlılıkla en güzel mücadelenin, hiç bağımlı olmamak olduğunu söyleyen Bilgiç, "Biz şunun bilincindeyiz; bağımlılıklarla en güzel mücadele hiç bağımlı olmamak, bağımlı olduktan sonra testi kırılmış oluyor. Çok zor bir süreç başlıyor kurtulmak isteyen için de. Onun için bilinçlendirme çalışmalarını okullarda çok ciddi şekilde yürütüyoruz. Bilinçlendirme çalışmalarını çok çeşitli şekillerde yapıyoruz. Böyle bir teşkilatlanma içerisine girdik ve bütün illerde spor kulüpleri kurduk. Ayrıca Yeşil Sahne Kültür ve Sanat Derneği kurduk, amacımız; çocuğa ya da kişiye 'yapma' demek çok kolay, nasıl yapılmayacağını ya da hangi desteklerle kişiyi rehabilite edeceğimiz ya da bağımlılık haricindeki güzel alanlara yönlendireceğimize destek olmak amaçlı spor kulüpleri ile kültür ve sanat derneklerini kurduk. Bunlarla da çok farklı faaliyetler yapıyoruz, sportif aktiviteler yapıyoruz. Okullarda Yeşilay Kulübü ile organize oluyoruz. Üniversitede de Genç Yeşilay'ımız var. Çocuklarla ve gençlerle gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak da, Yeşilay çatısı altında uzun yıllar çalışmalarının sürdüğünü belirtip, "Uzun yıllardır Yeşilay'a hizmet ediyoruz. Bu çalışmaları halka duyurmak çok önemli çünkü bir sürü faaliyet ve etkinlik yapılıyor" ifadelerini kullandı.


'GENÇLERE SPORLA DESTEK OLUYORUZ'
Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yence ise bağımlılara sporla destek vermeye ve sahalarda sporculara farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Yence, "Dört branşta çalışıyoruz Edirne'de. İzcilik, Judo, Masa Tenisi ve YEŞİLBİS ismiyle 70'e yakın gönüllümüzün olduğu bisiklet kulübümüz var. Haftada 2 gün Pazar sabahları ve Çarşamba akşamları turlara çıkıyoruz. İlgi görüyor. Hem danışanlar, hem çalışanlar, hem de bizler aktif olarak bisiklet kullanıyoruz. Bugüne kadar uluslararası 4-5 organizasyonumuz oldu. Festivallere katılıyoruz. Çok şükür 3 yıl oldu sporla alakamız. Yeşilay eğitim çalışmalarında okulda öğrencilere bir şeyler aktarmaya çalışıyor. Biz de sporla faydalı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.