Ulusal fotoğraf yarışmasında mutlu son

Edirne'de, 338 fotoğraf sanatçısının katılımıyla düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleştirildi… Törende, Prof. Dr. Rıdan Canım’ın kaleme aldığı 22’inci şehir Edirne kitabı misafirlere tanıtıldı…

Olgay GÜLER
Edirne'de düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleştirildi.
Edirne Valiliği, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle, Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenlendi. Tarım ve mimari, hayatın içinden ve kırsal yaşam ve doğa alt başlıklarıyla üç kategoride Edirne'nin tanıtımının amaçlandığı yarışma sonuçlanırken, sergi ise dün düzenlenen törenle açıldı. Etkinlikte, 3 kategoride 1972 fotoğrafın arasından dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verilirken, Prof. Dr. Rıdan Canım’ın kaleme aldığı 22’inci şehir Edirne kitabı misafirlere tanıtıldı. Törene, Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Cenk Ergüden ve Onur Öktem, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve davetliler katıldı.


'BU KADAR SANATÇININ EDİRNE'Yİ YANSITMASI ÇOK ÖNEMLİ'
Sergi açılışında konuşan Vali Sezer, yarışmaya katılım gösteren tüm sanatçılara teşekkür ederek, "Olağanüstü çalışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belki belirtilmedi ancak 338 kişi bu yarışmaya katıldı. Bu olağanüstü bir sayı. 3 kategoride, kırsal yaşam ve doğa, hayatın içinden, tarih ve mimari konularında 1972 fotoğraf elemelere katılmış. Bunların içerisinden 755 fotoğrafının sergi ve ödüllendirmeler için seçildi. Bu kadar sanatçının Edirne’yi yansıtması ve bize sunmaları çok önemli" dedi.


'EDİRNE'NİN TURİZMİNE KATKI SAĞLANIYOR'
EFOD Başkanı Serdar İyiiz de, yarışmanın ulusal düzeyde yapılan ilk yarışma olduğuna dikkat çekerek, “Burada önemli bir günü yaşıyoruz. Edirne Valiliği tarafından ilk defa ulusal düzeyde bir yarışma düzenleniyor. Bu çok önemli bir konu. Çok yıllardan beri EEFOD Başkanı olarak böyle bir yarışma yapmanın gerekliliğini vesileler ile iletmiştim ancak sayın Valimiz Yunus Sezer sayesinde Edirne böyle bir yarışmaya kavuştu. Fotoğraf yarışması demek sadece fotoğrafların yarışmaya gönderilmesi ile kalmıyor bir sürü ile ve ilçeden fotoğrafçılar Edirne’ye geliyor. Bu sayede Edirne’nin turizmine katkı sağlanıyor. Bu yarışmada teknik olarak Valimiz bizi özgür bıraktı” dedi.


Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Serginin açılış kurdelesi kesilirken, Prof.Dr. Rıdvan Canım da, yeni kaleme aldığı '22’inci Şehir Edirne' isimli kitabını misafirlere tanıtarak, imzaladı.