Türk Ocakları sezonu açtı

Türk Ocakları Edirne Şubesi yeni eğitim öğretim yılında ilk programını Deveci Han Kültür Merkezi'nde düzenlenen gazeteci, yazar ve yönetmen, Irak Türk'ü Reşat Salihi konuşmacı olarak katıldığı etkilikle gerçekleştirdi…


Türk Ocakları Edirne Şubesi yeni eğitim öğretim yılında ilk programını gerçekleştirdi. Deveci Han Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda; gazeteci, yazar ve yönetmen, Irak Türk'ü Reşat Salihi konuşmacı oldu.
Program başlamadan önce Türk Ocakları Edirne Şubesi Başkanı Yakup Öz "Türkmeneli davası, siyasetin üstünde ve hepimizin davasıdır" diyerek programa katılım sağlayan dernek ve parti yöneticilerine teşekkür etti.

Deveci Han Kültür Merkezi'nde yoğun ilgi ile dinlenilen "Irak'ta Türk Varlığı" isimli sunumunda Reşat Salihi, Irak'taki Türklere yaşatılan katliamların tarihsel sürecinden bahsetti. Günümüzde hâlâ Türklere baskıların devam ettiğini bizzat kendi yaşadığı olaylar ile anlatan Salihi; Türkmenlerin neler yapması gerektiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nden beklentilerinin neler olduğunu, bulunduğumuz coğrafyadaki siyasi konjonktürün Türkmenlere etkilerini anlatan Salihi, yaptığı konuşmada Türk Ocakları gibi kurumların daha fazla desteklenilmesi gerektiğini ve Türkiye'de Türkmeneli'ne dair farkındalığın artması için çalışılması gerektiğini söyledi. Programın bitimiyle başlayan soru-cevap kısmında ise Türk Ocaklı gençlerin sorularını yanıtlayan Reşat Salihi, doğaçlama gelen sorulara karşı verdiği bilgi dolu cevaplarla övgü topladı.


Türk Ocakları Edirne Şubesi'nin düzenlediği "Irak'ta Türk Varlığı" isimli etkinliğe; MHP il başkanı Emre Tokluoğlu, Saadet Partisi il başkanı Sinan Tekin, Zafer Partisi il başkanı Serkan Konak, MHP merkez ilçe başkanı İlkay Eken, Zafer Partisi merkez ilçe başkanı Arda Meriç, Türk Yurdu Dergisi İstanbul Temsilcisi Harun Demirel, Ülkü Ocakları il başkanı Cihan Çetin, Şehit Aileleri Derneği başkanı Leyla Vardar Duman, Atatürkçü Düşünce Derneği yönetiminden Kahmuran Aladağ, Erzurumlular Derneği başkanı Necmi Asan ve Trakya Üniversitesi'nden birçok akademisyen dinleyici olarak katıldı.


Program sonrası Türk Ocakları Edirne Şubesi Başkanı Yakup Öz ve Gençlik Kolları Başkanı Ali Oruç, Edirne Türk Ocağı'nın her geçen gün daha faydalı işler yapmak için çaba gösterdiğini vurguladı. 11 Ekim Cuma günü yapılacak olan "Korkuyu Yazmak" isimli etkinliğe tüm Edirne halkının davetli olduğunu belirterek programı sonlandırdı.