Tunca’da yine ‘tonca’ çöp!

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, kentin turizm ve tarımı için can damarı konumundaki Tunca Nehri kıyısında vatandaşlara örnek olmak amacıyla temizlik yaptı… Yaklaşık iki saat süren etkinlik sonunda ortaya çıkan görüntü, kentlilerin nehir kıyılarında temizlik bilincinden ne denli uzak olduğunu ortaya koydu…


Olgay GÜLER
Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Eğitim Fakültesi öğrencileri, kentin turizm ve tarımı için can damarı konumundaki Tunca Nehri kıyısında vatandaşlara örnek olmak amacıyla temizlik yaptı.
T.Ü. Eğitim Fakültesi öğrencileri, öğretim görevlisi Sezgin Kondal öncülüğünde kolları sıvayarak, Tunca Nehri kıyısını temizledi. Tunca Nehri'nin Gazimihal Köprüsü civarında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğrenciyle birlikte öğretim görevlileri de destek verdi. Yaklaşık iki saat süren etkinlik sonunda ortaya çıkan görüntü, kentin nehir kıyılarında temizlik bilincinden ne denli uzak olduğunu ortaya koydu. Etkinlikle ilgili konuşan öğretim görevlisi Sezgin Kondal, öğrencilere çevre bilincini aşılayarak, öğretmen olduktan sonra da bu bilinci devam ettirmelerini sağlamak istediklerini belirtti.


Etkinliğe katılan T.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi, İspanyol asıllı akademisyen Begona Rodriguez ise çevre bilincinin eğitimle kazandırılabileceğini söyledi. Rodriguez, "Bugün eğitim fakültesi öğrencilerine katıldık. Çok güzel bir gündü ve zehirli plastiklerden kurtulmak için doğaya yardım etmenin keyfini çıkardık. Çocuklu bir aile vardı ve çocuklar da bize yardım etti. Kötü insanlardan daha çok iyi insan olduğumuzu ve kötü olanların sadece cahil olduğunu ve cehaletin eğitimle değiştirilebileceğini düşünmek istiyorum. Bir sonraki etkinlikler için lütfen bize katılın. Hayata yardım etmek için farkındalık yaratmamıza yardımcı olun" dedi.