TÜ’de öğrenci topluluğu bayramı!

Trakya Üniversitesi'nde spor, sanat ve bilim gibi alanlarda faaliyet gösteren 130 topluluk ve kulüp, 'Öğrenci Toplulukları Buluşuyor' etkinliğinde bir araya geldi… Etkinlikte topluluk üyeleri, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere faaliyetleri hakkında bilgi vererek üye yapmak için yarıştı…


Olgay GÜLER
Trakya Üniversitesi'nde spor, sanat ve bilim gibi alanlarda faaliyet gösteren 130 topluluk ve kulüp, 'Öğrenci Toplulukları Buluşuyor' etkinliğinde bir araya geldi.


Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren 130 öğrenci topluluğu, 'Öğrenci Toplulukları Buluşuyor' etkinliği kapsamında Balkan Kongre Merkezi önünde oluşturulan alanda buluştu. Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler kulüp ve toplulukların açtıkları stantları gezerek bilgi aldı. Etkinliğin açılışına Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Hatipler ve çok sayıda öğretim görevlisi ile öğrenci katıldı.


'BİR ÇOK PROJENİN ELLE TUTULUR HALE GELDİĞİNİ GÖRDÜK'
Açılışta konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, valilik olarak her zaman öğrenci topluluklarına destek sözü verdiklerini hatırlatarak, " Yıl içerisinde öğrencilerimizin birçok projeyi gerçekleştirdiğini gördük. Elle tutulur hale getirdiğini gördük. Hatta geçen hafta Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te arkadaşlarımız birçok başarı elde ettiler. Bu manada öğrenci topluluklarımızın hem şehirle ilgili hem ülkemizle ilgili hem de öğrencilik bittikten sonraki yaşamlarıyla ilgili problemlere şimdiden kafa yormaları, projeler geliştirmeleri, program yapmaları bizim için çok önemli. 130 öğrenci kulübümüz var. Bütün öğrencilerimizi ve bu organizasyonda bulunan bütün arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.


'GELİN BİRLİKTE HAREKET EDELİM'
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, şehir yönetiminde gençlerin de söz sahibi olması gerektiğini dile getirdi. Akın, "Sizlerle beraber de en kısa zamanda bir araya gelip genç meclisimizi oluşturmak istiyorum. Şehirle ilgili hayallerinizi dinlemek istiyorum, sizleri dinlemek istiyorum. Ve benim yönetim anlayışımla, ekip arkadaşlarımla beraber sizlerin de söz sahibi olmasını istiyorum. Çünkü bu benim için çok önemli. Geldiğimiz noktada az önce mecliste de şunu ifade ettim. Ben öğrencilik hayatım boyunca başarılı bir öğrenciydim. Hep hukuk fakültesinde okumak istedim, buna çok kıymet verdim. Ama mesleğimi de çok severek yaparken ailem bana hep şunu nasihat etti; sakın kendi konfor alanında kalma. Her zaman şehrin için, ülken için mücadele etmeye devam et dediler. Ben de bu tavsiyeye uydum, şehrim için hizmet etmek için yola çıktım. Eminim siz genç arkadaşlarım arasında da hem şehrimize, kendi şehirlerimize, hem de ülkemize hizmet etmek isteyen birçok arkadaşımız var. Gelin birbirimizin sesi olalım. Birlikte hareket edelim" diye konuştu.


'ÜNİVERSİTELERİ FARKLI KILAN BU AKTİVASYONLARDIR'
Rektör Mustafa Hatipler ise üniversitelerin sadece derslik ya da laboratuarlardan ibaret olmadığını belirtti. Hatipler, "Üniversiteler sadece laboratuvarlar ve sadece dersliklerden ibaret değil. Üniversiteleri diğer kurumlardan farklı kılan bu laboratuarlarla birlikte bu dersliklerle birlikte sosyal aktivasyonlardır. İşte burada bu aktivasyonların belki de başlangıcında çok güzel bir başlangıç yapmak ve bu başlangıçla beraber bu yılı, bu dönemi ve bundan sonraki dönemleri de hep birlikte huzur içinde, güzellikler içinde yaşamak istiyoruz.


Sevgili gençler, geleceğimiz sizlersiniz. Ülkemizin ve dünyamızın sorunlarına çözüm üretecek olan sizlersiniz. Bu topluluklarda edindiğiniz bilgi, deneyim ve tecrübeyle hangi meslek sahibi olursanız olun bu topluluklarda, bu üniversitede öğrendiğiniz ve sahip olduğunuz değerlerle bu aziz millete hizmet edeceksiniz" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Sezer, Belediye Başkanı Akın ve Rektör Hatipler, öğrencilerin stantlarını gezerek bilgi aldı.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'ndeki Öğrenci Buluşması 17 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek.