Taybıllı: Ün aklanırsa dönüşü değerlendirilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, aracında kaçak elektronik sigara yakalanmasının ardından başlatılan soruşturma süresince, partiden istifa etme kararı alan Edirne Milletvekili Ediz Ün ile ilgili ilk kez konuştu… Milletvekili Ün'ün partiye geri dönüp dönmeyeceğini soruşturmanın sonucunun belirleyeceğini dile getiren Taybıllı, "Şu an Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yürütmüyor faaliyetlerini. Soruşturma aşaması tamamlandıktan sonra soruşturmanın neticesine göre yeniden bununla ilgili değerlendirme yapılacak. Kendisinin aklanma durumunda tekrar partiye dönüşü değerlendirilecek" dedi…

Olgay GÜLER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, aracında kaçak elektronik sigara yakalanmasının ardından başlatılan soruşturma süresince, partiden istifa etme kararı alan Edirne Milletvekili Ediz Ün ile ilgili ilk kez konuştu.
İl Başkanı Taybıllı, geçtiğimiz hafta aracında yakalanan kaçak elektronik sigaralarla ülke gündemine oturan Edirne Milletvekili Ediz Ün ile ilgili ilk kez soruları yanıtladı. Ün'ün, konuyla ilgili başlatılan süresince, partiye zarar gelmemesi adına istifa ettiğini söyleyen Taybıllı, partiye geri dönüp dönmeyeceğini soruşturmanın sonucunun belirleyeceğini belirtti.
'AKLANIRSA PARTİYE DÖNÜŞÜ DEĞERLENDİRİLECEK'
Milletvekili Ün'ün, mağdur olduğunu dile getirdiğini söyleyen Taybıllı, "Şu anda Ediz bey kendisinin aslında mağdur olduğunu dile getiriyor. Bu mağduriyetten dolayı mağduriyetine sebep olan kişilerle ilgili şikayetçi olduğunu biliyoruz. Süreç şu anda soruşturma aşamasında yargıda. Ne şekilde ilerleyeceğini biz de sizler gibi takip edeceğiz. Bu esnada genel başkanımızın talimatıyla kendisi grup başkanvekilleriyle görüştü, devamında partinin zarar görmemesi adına, böyle bir konuyla adının dile gelmemesi adına milletvekilliğini parti çatısı altında sürdürmemek konusunda talebini ortaya koydu. Bu talebi de genel merkez tarafından uygun görüldü. Dolayısıyla şu an Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yürütmüyor faaliyetlerini. Soruşturma aşaması tamamlandıktan sonra soruşturmanın neticesine göre yeniden bununla ilgili değerlendirme yapılacak. Kendisinin aklanma durumunda tekrar partiye dönüşü değerlendirilecek" dedi.
'YURTDIŞINA ÇIKIŞ SAYILARI ANLAMLI DEĞİL'
Ün'ün çok sık yurtdışına çıkmasıyla ilgili gelen eleştirileri de değerlendiren Taybıllı, "Genel başkanımız sayın Özgür Özel her zaman için her toplantıda hepimize şunu dile getiriyor; Biz Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak, sadece yöneticiler için değil, düz üyeler olarak halkta karşılığı olan, halkın önemsediği insanlarız. Dolaysıyla bu bizim aslında hem vatandaş hem de Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak asli sorumluluklarımızdan uygun şekilde davranmak. Yurtdışına çıkma sayısına baktığımızda, aslında hepimiz Edirne'de yaşıyoruz, hepimizin bildiği gibi Edirne için genel anlamda değerlendirirsek, bu sayı çok anlamlı bir sayı gibi gelmiyor bize. Çünkü 12 kilometrelik bir mesafeden bahsediliyor. Yani akşam 11'de çıkıp 1'de gelse 2 gün orada kalmış gibi oluyor. Dolayısıyla süreç nasıl değerlendirilir, parti genel merkezi bu konuyu nasıl değerlendirir? Onu da zaman içerisinde göreceğiz zaten" diye konuştu.