Ritimler Yakup için yükseldi!

Edirne Belediyesi Kadın Ritim Grubu, halk pazarında yaptıkları etkinlikle Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastalığıyla savaşan Yakup Çelik (4) için yardım konseri düzenledi...

Olgay GÜLER

Edirne Belediyesi Kadın Ritim Grubu, halk pazarında yaptıkları etkinlikle Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastalığıyla savaşan Yakup Çelik (4) için yardım konseri düzenledi.

Kadınlarda oluşan ritim grubu tarafından düzenlenen konser, Pazar günü kurulan üretici kadınlar pazarında gerçekleştirildi. Konsere, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgür Hata, CHP Belediye Meclis Üyesi Nurcan Pektaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikle ilgili konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

'ZORLUKLARI DAYANIŞARAK AŞACAĞIZ'

Tanrıkulu, Edirne insanının dayanışma sayesinde, felaketlerde hep birlikte olduğunu belirterek, “Dayanışma yaşatır. Dayanışarak bu zorlukları aşacağız. Edirne insanı dayanışarak zor durumlarda, felaketlerde hep birlikte oldu; bebeğimiz için de hep birlikte olacağız. Dayanışmanın yaşattığını buradan çok net göstereceğiz” diye konuştu. 

'HER KATKI UMUT IŞIĞI OLACAK'

CHP Belediye Meclis Üyesi Nurcan Pektaş da, Yakup'un yaşama tutunabilmesi için halkın desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi. Pektaş, “Edirne Belediye Başkanımız Av. Filiz Gencan Akın’ın destekleriyle bugün burada DMD hastası bebeğimiz Yakup'a yardım eli uzatmak için bir araya geldik. Maalesef yüreklerimizi dağlayan, hayattan koparılan iki genç kızımızın acısı içimizi yakarken, diğer tarafta hayata tutunmak isteyen bir yavrumuz var. Yakup'umuzun yaşama tutunabilmesi için sizlerin desteğine ihtiyacı var. Lütfen hep birlikte, yardım elimizi uzatalım ve Yakup'u yaşatalım. Her katkı, onun geleceği için bir umut ışığı olacaktır” diye konuştu.

 “YAKUP KARDEŞİMİZ İÇİN BURADAYIZ”

CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgür Hata ise Yakup için destek beklediklerini belirtti. Hata, “Bugün burada DMD kas hastası Yakup kardeşimiz için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Birlik ve beraberliğin gücünü tekrar göstermek için bu anlamlı etkinlikte bizlere destek veren büyüklerimize ve siz değerli halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Yakup kardeşimiz için desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.