Rektör Hatipler: ‘Hedefimiz şehirle bütünleşmek’

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr. Mustafa Hatipler, üniversiteyi akademik ve idari kadroların desteğiyle ulusal ve uluslararası platformlarda daha güçlü bir konuma getirmek için gayret göstereceklerini belirterek, "İnsanı merkeze alan yönetim anlayışıyla Balkanlar’ın bilim merkezi olma yolunda daha güçlü ve kalıcı iş birlikleri oluşturmayı; şehirle bütünleşerek, şehrin sahiplendiği bir üniversite olma hedefini gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz" dedi…

Olgay GÜLER
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr. Mustafa Hatipler, üniversiteyi akademik ve idari kadroların desteğiyle ulusal ve uluslararası platformlarda daha güçlü bir konuma getirmek için gayret göstereceklerini belirterek, "İnsanı merkeze alan yönetim anlayışıyla Balkanlar’ın bilim merkezi olma yolunda daha güçlü ve kalıcı iş birlikleri oluşturmayı; şehirle bütünleşerek, şehrin sahiplendiği bir üniversite olma hedefini gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı kararıyla T.Ü. Rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Mustafa Hatipler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hedeflerini anlattı. Hatipler, üniversiteyi akademik ve idari kadroların desteğiyle ulusal ve uluslararası platformlarda daha güçlü bir konuma getirmek için gayret göstereceklerini, şehirle bütünleşerek, şehrin sahiplendiği bir üniversite olma hedefini gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini söyledi.
'BÜYÜK SORUMLULUK'
T.Ü. rektörlüğü görevine atanmanın tarifsiz onur ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Hatipler, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip ve takdirleriyle Trakya Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmanın tarifsiz onur ve gururunu yaşamaktayım. Öncelikle şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Osmanlı İmparatorluğu'na bir asra yakın bir zaman diliminde başkentlik yapmış ve Balkanlar’ın gözbebeği olan şehrimiz Edirne’nin köklü eğitim kurumu olan üniversitemizde bu önemli görevi üstlenmenin, şahsım için büyük bir sorumluluk olduğunun bilincindeyim. Bu sorumluluk duygusuyla, bölgenin en önemli eğitim kurumları arasında yer alan üniversitemizi, eğitim, araştırma ve toplumsal kalkınma alanlarında, daha ileriye taşımak için tüm gücümüzle çalışacağız" dedi.
'HEDEFİMİZ ŞEHRİN SAHİPLENDİĞİ BİR ÜNİVERSİTE'
Bilimsel mükemmeliyeti, yenilikçi öğretim yöntemlerini ve öğrenci odaklı yaklaşımı ön planda tutarak, Trakya Üniversitesi’ni daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getiren Hatipler, "Öğrencilerimize en iyi eğitim imkanlarını sunmak, onların potansiyellerini en üst seviyede kullanabilecekleri bir ortam oluşturmak ve araştırma ile projelerin teşvik edildiği bir yapıyı tesis etmek için kararlılıkla çalışacağız. Üniversitemizi, akademik ve idari kadromuzun desteğiyle ulusal ve uluslararası platformlarda daha güçlü bir konuma getirmek için gayret göstereceğiz. Tüm akademik birimleri aktif hale getirerek, insanı merkeze alan yönetim anlayışıyla Balkanlar’ın bilim merkezi olma yolunda daha güçlü ve kalıcı iş birlikleri oluşturmayı; şehirle bütünleşerek, şehrin sahiplendiği bir üniversite olma hedefini gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.