O olaya yeni açıklamalar!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, taciz olayı ile ilgili açıklama yayınladı…

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, taciz olayı ile ilgili açıklama yayınladı.


İYİ PARTİ
İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, açık-lamasında şunlara yer verdi:
“Edirne'mizde yaşanan üzücü çocuk istismar olayı hepi-mizi derinden yarala-mıştır.
Cumhuriyet Baş-savcılığımız tara-fından başlatılan so-ruşturmanın, Edirne 1. Sulh Ceza Hakim-liği tarafından titizlikle yürütüldüğüne inanıyoruz.
Bu dava sadece istismar davası olarak değil, aşama aşama her yönüyle incelenmelidir!
Hiçbir istismarcı mahlukatı kimse koruyamaz, koruyan da gözeten de hukuk önünde hesap verecektir!
Ancak, adaletin doğru ve eksiksiz işlemesi için hepimiz hukuk sürecine saygı göstermek zorundayız!
Bu olay tüm yönleriyle derinlemesine araştırılmalı ve olaya doğrudan ya da dolaylı olarak karışan, suistimale göz yuman ya da ihmali olan herkes adalet karşısında en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
Bu konuda taviz verilmeyeceğinden kimsenin en ufak şüphesi olmaması adına yetkililerin süreci hassasiyetle yürüterek gereğini yapmalıdır.
Hukuki sürecin takipçisi olduğumuz belirtir, bu süreçte vatandaşlarımızı; Yargı sürecine zarar verebilecek spekülasyonlar ya da provokasyonlardan kaçınarak sağduyulu olmaya davet ediyorum.”


MEMLEKET PARTİSİ
Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek'in paylaşımı da şöyle:
“Edirne'de yaşanan cinsel istismar olayı he-pimizi derinden sars-mıştır. Bir toplumun en önemli değerlerinden biri, her bireyin özellikle de çocukların ve savunmasız insanların güven içinde yaşamasıdır. Bu tür in-sanlık dışı olaylar karşı-sında sessiz kalmamız mümkün değildir. Ayrıca yayın yasağı getirmek mültecileri ve bu tür mahlukları korumaktan başka bir işe yaramama-ktadır. Bu tür olayların çoğunluğu ülkemizde elini kolunu sallayarak dolaşan ne idüğü belirsiz kaçak müştecilerdir.
Cinsel istismar, asla kabul edilemez bir suçtur ve mağdurların hakları her koşulda korunmalı, olayın üzeri kapatılmamalıdır. Yaşanan bu trajik olayın failleri hukuk önünde gereken cezayı almalı ve adaletin tecelli etmesi sağlanmalıdır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Akp iktidarının acilen istifa edip ülkenin Mustafa Kemal Atatürkün kurduğu modern laik bir ülke olarak fabrika ayarlarına dönmesidir. Güzel ülkemiz ve Edirnemiz suç şehrine dönmeye başlamıştır. Akp iktidarı olarak onurlu olun ve istifanızı açıklayın yoksa seçim zamanı geldiğinde hepinizi Atatürkün evlatları olarak göndereceğiz.Artık sağı solu kalmamıştır ya ülkeni koruyan Türksündür yada ülkenin düşmanısındır…
Mağdurun ve ailesinin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu süreçte onların yalnız olmadıklarını ve toplum olarak yanlarında olduğumuzu göstermek için elimizden geleni yapmalıyız. Memleket Partisi olarak bu tür olayların tekrarlanmaması için tüm yetkilileri gerekli önlemleri almaya ve toplumun her kesimini bilinçlendirmeye çağırıyoruz.
Unutulmamalıdır ki, adalet sadece faillerin cezalandırılmasıyla sağlanmaz, aynı zamanda mağdurların onurlu bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için gereken destek de verilmelidir.
Bu acı olayın takipçisi olacağız ve hukuki süreç sona erene kadar kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”