O doktor Edirne’deymiş!

İstanbul'da günlerdir kamuoyunu sarsan 'Yenidoğan Bebek Ölümleri' ile ilgili olarak örgüt lideri olduğu öne sürülen Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi Doktor Fırat Sarı ifadesinde 1992-2000 yılları arasında eğitim gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduğunu açıkladı…

İstanbul'da günlerdir kamuoyunu sarsan 'Yenidoğan Bebek Ölümleri' ile ilgili olarak örgüt lideri olduğu öne sürülen Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi Doktor Fırat Sarı ifadesinde 1992-2000 yılları arasında eğitim gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduğunu açıkladı.
Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini söyleyen Sarı, "Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Daha sonra okuluma geri dönerek mezun oldum. Bingöl Kiğı ilçesinde 3 yıl zorunlu hizmetten sonra İstanbul'da çeşitli hastanelerde çalıştım. Medisense Sağlık Hizmetlerini de 8 yıl önce kurdum. Hisselerin tümüne sahibim. Sadece doktorluk mesleğimi yapıyorum" dedi.
"HER ŞEY PROSEDÜRE UYGUN, İDDİALARI KABUL ETMİYORUM "
Sarı hakkındaki suçlamaları reddetti ve Yenidoğan Yoğun Bakımı'nda yetersiz sayıda hemşire çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin 'eks olması', dış nöbetçi hemşire görevlendirilmesi, hastanenin başka biriminde çalışırken yoğun bakımda görev alınıyor gibi liste düzenlenmesi olaylarının hiçbirinin doğru olmadığını kaydetti.
Fırat Sarı, “İddia edildiği gibi bakımsızlıktan 'eks olan' bebek yoktur. Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı olarak bir doktor çalışmalıdır. Tam zamanlı doktor da benimdir. Her şey prosedüre uygundur. Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar daha önce de açıkladığım gibi danışmanlık verdiğim hastanede çalışanlara motivasyon amaçlı gönderilen paralardı. Hastane çalışanlarına da iddialarda öne sürülen talimatları vermedim" dedi.
Fırat Sarı ve çete üyesi doktor İlker Gönen arasındaki telefon görüşmelerinin kayıtlarına yer verildi. Bu kapsamda Fırat Sarı ve İlker Gönen için toplam 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.