Muharrem Koçpınar: Eğitim Sisteminde Bir Yanlışlık Mı Var?

İngilizce öğretmenliğinin yanı sıra İlahiyatçı, Felsefeci ve Aktivist kimliğiyle çeşitli çalışmalar yapan Koçpınar, bu alanlarda hem Türkçe hem de İngilizce yayınlar ve araştırmalar gerçekleştirmişt

Muharrem koçpınar,IELTS sınavından 8.5 puan alarak Arizona State University’de burslu olarak bir yarıyıl eğitim görmüştür. Şu anda İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü ve International Dublin University’de Psikoloji Bölümü’nde eğitimine devam etmektedir. 2019’dan beri Türkiye’de ilk kez Psycho Linguistic (Psiko Dil Bilimi) tekniğini tanıtarak uygulayan Koçpınar, “İngilizce’yi sadece kitaptan değil, yaşayarak öğrenirsiniz” mottosuyla birçok öğrenciye başarı kazandırmıştır. IELTS, SAT, TOEFL, YDT, YDS gibi akademik sınavlara hazırlık dışında genel İngilizce eğitimi de vermektedir.

İngilizce öğretmenliğinin yanı sıra İlahiyatçı, Felsefeci ve Aktivist kimliğiyle çeşitli çalışmalar yapan Koçpınar, bu alanlarda hem Türkçe hem de İngilizce yayınlar ve araştırmalar gerçekleştirmiştir. İngilizce dışında Almanca ve Arapça dillerini de bilmektedir.

Koçpınar, Türkiye’deki İngilizce öğretim sisteminin ezberci yaklaşımlarına karşı çıkarak, dil öğrenimini bir sanat olarak görmektedir. Ona göre, dil öğreniminde en önemli unsur, dile maruz kalmak ve dili gerçek yaşamda kullanmaktır. Türkiye’deki eğitim sistemine eleştirilerde bulunan Koçpınar, “İngilizce yıllardır öğretiliyor, ama konuşabilen çok az. Hatta İngilizce öğretmenleri bile konuşmakta güçlük çekiyor. Eğitim sisteminde bir yanlışlık mı var?” sorusunu sorarak, bu sorunun ezberci eğitim anlayışından kaynaklandığını vurgulamaktadır.

https://youtube.com/@kocpinarmuharrem?si=6L7jx8V9uHur2zpt

https://www.instagram.com/kocpinarmuharrem?igsh=dnhuY21ianFvbzIz