Mevlid Kandili bu gece

Hz. Muhammed'in doğumu dolayısıyla rebiülevvel ayının 12'nci günü kutlanan Mevlid Kandili bu gece idrak edilecek…

Hz. Muhammed'in doğumu dolayısıyla rebiülevvel ayının 12'nci günü kutlanan Mevlid Kandili bu gece idrak edilecek.


SAADETTEN MEVLİT KANDİLİ ZİYARETLERİ
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, Son Peygamber Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya teşrif ettiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili münasebetiyle Edirne İl Müftüsü Ercan Aksu, Mimar Sinan Vakfı kurucularından Hasan Gümüş ve Edirne Selimiye İlim ve Kültür Hizmetleri Derne-ği'nden Cemal Yavuz'u ziyaret ederek çalışmalarında başarı dilek-lerini iletti.
Mevlit Kandili münasebetiyle duygu ve düşüncelerini de ifade eden Tekin; “Bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesi ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in eminliğini, merhametini, adaletini ve ahlakını kuşanabilmemiz temennisiyle; milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlit Kandili'ni tebrik ediyorum, Rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'e salâtuselâm olsun” ifadelerini kullandı.
AK PARTİ'DEN KANDİL MESAJI
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. İba, Kandil günlerinin kardeşlik bağlarını güçlendiren önemli günlerden biri olduğunu belirtti.
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. İba, mesajında, mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini, barış, huzur ve kardeşlik iklimine vesile olmasını diledi.
Tüm vatandaşların mübarek Mevlit Kandilini tebrik ederek bu gecenin başta, ilimize, ülkemize, Müslüman âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni eden Başkan İba, "Peygamber Efendimiz 'in doğumu vesilesiyle kutladığımız bir Mevlit Kandil'ine daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz yaşayışıyla etrafındaki insanlara örnek olmuş; güzel ahlakın, insani değerlerin ve toplum refahının yeniden inşa edilebileceğini göstermiştir. Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek Mevlit Kandili dolayısıyla, bütün İslam âleminin kandilini tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Bu günlerde dargınlık ve kırgınlıkların son bulmasını temenni eden İba, ayrıca bu mübarek gün ve gecelerde ihtiyaç sahibi kimselere de yardım edilmesinin önemine değindi.