Köylere su tankeri ve çöp konteyneri!

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından orman yangınlarında kullanılmak üzere alınan 24 su tankeri, bin 500 çöp konteyneri ve iş makineleri, düzenlenen törenle köy ve ilçelere dağıtıldı…

Olgay GÜLER
Edirne Valiliği İl Özel İdaresi'nce orman yangınlarında kullanılmak üzere alınan 24 su tankeri, bin 500 çöp konteyneri ve iş makineleri düzenlenen törenle köy ve ilçelere dağıtıldı.


Edirne İl Özel İdaresi, özellikle yaz aylarında artış gösteren orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak 24 su tankeri ve ihtiyaç olan köy ve ilçelere dağıtılacak 1500 yeni çöp konteyneri aldı. Köylerde devam eden sıcak asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere yeni iş makinelerinin de alındığı Özel İdare'de, envantere katılan yeni araç ve makineler için teslim töreni gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi bahçesinde gerçekleştirilen törene Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Sekreteri Ayyüp Batuhan Ciğerci, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ile kurum temsilcileri ve muhtarlar katıldı.


'SU TANKERLERİ ORMAN YANGINLARINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK'
Törende konuşan Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ciğerci, alınan su tankerlerinin, orman yangınlarıyla mücadelede önemli rol oynayacağını söyledi. Ciğerci, "Özellikle yaz aylarında orman köylerimizde baş gösteren yangınlarda önemli rol oynayacak su tankerlerimizi, ayrıca çevre kirliliğini önlemek adına başta Saros Körfezi olmak üzere çöp konteyneri ihtiyacımızı ve yine sahadaki ekibimizin çalışmalarını güçlendirecek iş makinalarımızı vatandaşlarımızla, köylerimizle buluşturuyoruz" diye konuştu.


'KURAKLIK VE YANGINLARDAN FAZLASIYLA NASİBİMİZİ ALDIK'
Vali Yunus Sezer de, yıl içerisinde kuraklık ve çok sayıda yangınla karşılaştıklarını belirterek, "Bundan Edirne olarak da nasibimizi fazlasıyla aldık. Edirne'de sadece bu sene 49 tane büyük ölçekli orman yangınıyla karşı karşıya kaldık. Yangınlar eninde sonunda söndürülüyor fakat orada bizim yıllardır emek verdiğimiz ağaçlarımızla beraber bir çok canlı da hayatını kaybediyor ve hem orman varlığımız hem de içerisindeki canlılarımız maalesef canlarını kaybediyor. Tabiatın da bir daha kendisini yenilemesi uzun yıllar alabiliyor ki ormancılık da çok önemli bir iş. Bu manada bu ormanların söndürülmesinde hep beraber, belediyelerimiz, oradaki kurumlarımız hareket ettik ve çok şükür çok büyük orman yangınlarını kısa sürede söndürdük" dedi.


'1 YIL İÇİNDE 37 TANKERİ HİZMETE ALMIŞ OLDUK'
Geçtiğimiz yıl yangınla mücadelede 13 su tankeri aldıklarını hatırlatan Sezer, "Bunu vesile bilerek geçen yıl Orman Genel Müdürlüğü'müzden köylerde yangına hemen müdahale edebileceğimiz küçük arazözler diyebileceğimiz yangın söndürme tankerlerinden istemiştik ve 13 tane göndermişlerdi. Onları biz orman varlığının yoğun olduğu yerlere vermiştik. Bu sene de yangınlar çok artınca, dedik ki en azından kendi imkanlarımızla alabildiğimiz kadar alalım ve onları da yine orman varlığının yoğun olduğu köylerimiz başta olmak üzere bütçe imkanlarımız doğrultusunda bunları dağıtalım. Bu manada da bugün bizim yangın söndürme tankerlerini yaptırdık ve köylerimize dağıtacağız. 2 tanesi merkezde rezerv kalacak, diğerlerini de 22 köy muhtarımıza vereceğiz. Böylece 1 sene içerisinde 37 tane yangın söndürme tankerini ilimize kazandırmış olduk" ifadelerini kullandı.


'2 BİN ÇÖP KONTEYNERİNİ İHTİYAÇ DURUMUNA GÖRE GÖNDERECEĞİZ'
Köylerden çok sayıda çöp konteyneri talebi de aldıklarını belirten Sezer, "Bir diğer konumuz; sürekli her köye gittiğimizde orada yoğun şekilde çöp konteyneri talebi oluyor. Özellikle sahil bölgesinde nüfus neredeyse 50 kat artıyor yaz döneminde. Bu sene başında yaklaşık 1500'e yakın çöp kontenyeri köylerimize gönderdik. Bugün de 2000 tane çöp konteynerini ihtiyaç durumuna göre köylerimize ve sahil bölgesine göndereceğiz. Buradan şunun altını çizmek istiyorum; sadece köylerimize vermiyoruz. Burada belediyelerimiz de var. Keşan Belediyesi ve diğer belde belediyeleri de dahil olmak üzere kim istiyorsa onlara destek oluyoruz çünkü il bir bütün ve vatandaşlarımız da bizim vatandaşlarımız. Hizmetlerde sınır olmaz. Bu sene de şu anda teslim edeceğimiz 2000 tane çöp konteyneri ile beraber 3500 tane konteyneri köylerimizde ve ilçelerimizde vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.