Köpek katliamına idari soruşturma!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde geçtiğimiz hafta belediyeye ait vahşi depolama alanına çuvallar içerisinde bırakılan 15 ölü köpek olayıyla ilgili 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı… Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yaşanan vicdanları yaralayan ve utanç verici olayın aydınlanması için süreci yakından takip ettiklerini belirterek, altında başka senaryoların olduğuna inandığını, olaya adı karışan belediye personeli hakkında gerekli idari soruşturma başlatacaklarını söyledi…

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde geçtiğimiz hafta belediyeye ait vahşi depolama alanına çuvallar içerisinde bırakılan 15 ölü köpek olayıyla ilgili Ö.B., S.D., A.İ. ve G.K. isimli 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yaşanan vicdanları yaralayan ve utanç verici olayın aydınlanması için süreci yakından takip ettiklerini belirterek, altında başka senaryoların olduğuna inandığını, 1'i memur, 3'ü işçi olmak üzere 4 belediye personeli hakkında gerekli idari soruşturma başlatacaklarını söyledi.


Martin, 10 Temmuz günü Uzunköprü hayvanseverler ve veteriner hekimlerle birlikte yasa çıkmadan önce sokak hayvanları ile ilgili konuyu konuştuklarını, Uzunköprü Belediye Başkanı olarak buna karşı olduğunu dile getirdiğini belirten Martin, şunları kaydetti:


“Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve bu konuyla ilgili gönüllü veteriner hekimler ile fikir alışverişi yapılmıştır. Yasa çıktıktan sonra sokak hayvanlarının uyutulmasına karşı olduğumuzu, süreci hayvanseverlerle yönetiyorken Uzunköprü çöplüğünde sıralı olarak çuval içinde bırakılan köpeklerin altında başka senaryoların olduğuna inanıyorum. Bu yaşanan olayın yakinen takipçisi olacağız” dedi.
Uzunköprü'de gelen bir ihbarı değerlendiren Uzunköprü Doğayı ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri 12 Ağustos günü, belediyeye ait çöplükte çok sayıda ölü köpeğin çuvallar içerisinde vahşi depolama alanına bırakıldığını tespit emiş, Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin de olay sonrası sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.