Komşuya yine havadan para

Kapıkule'nin karşısında yer alan Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gümrük görevlileri tarafından Ukrayna'dan Türkiye'ye giden bir minibüste bulunan 10,5 milyon Türk Lirası'na eş değer Amerikan Doları'na beyan edilmediği gerekçesiyle el konuldu…

Kapıkule'nin karşısında yer alan Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gümrük görevlileri tarafından Ukrayna'dan Türkiye'ye giden bir minibüste bulunan 10,5 milyon Türk Lirası'na eş değer Amerikan Doları'na beyan edilmediği gerekçesiyle el konuldu.
Ukrayna plakalı minibüsteki büyük miktardaki beyan edilmemiş ABD doları Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü, Sınır Polisi Genel Müdürlüğü ve Ulusal Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri arasında kaçakçılıkla mücadele amacıyla ortak operasyon kapsamında tespit edildi.
Ukrayna vatandaşı bir kişinin kullandığı Ukrayna'dan Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giden araçtaki 7 Ukraynalı beyan edecekleri nakit taşımadıklarını söyledi
Yolcu bölmesindeki televizyonun arkasındaki fabrika boşluğunda bulunan aracın gümrük muayenesinde, büyük miktarda banknotun (ABD doları) saklandığı tespit edildi. Bulunan para biriminin toplam tutarı 340 bin ABD doları olarak belirlendi.
Haskovo Bölge Dairesi Svilengrad Bölge Savcılığı'nın gözetiminde bir gümrük müfettişi tarafından ön soruşturma başlatıldı.
Bu arada Kapitan Andreevo gümrük görevlileri Türkiye'den ülkeye giriş yapan 1 TIR, 5 otobüs ve bir otomobilde yaptığı incelemede 20 bin 725 tekstil ürünü, dünyaca ünlü markalara ait spor ayakkabı ve çantalara el koydu.