Komşu yine sandık başında!

Bulgaristan'da son 3 yılda yedincisi yarın yapılacak erken genel seçimler için Türkiye'de 3'ü Edirne'de olmak üzere 168 sandık kurulacak… Üyelerinin büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin kurucu lideri ve Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın çifti vatandaşları oy kullanmaya çağıran afişlerinin Edirne'deki bilboardları süslemesi de dikkat çekti…


Bulgaristan'da son 3 yılda yedincisi yarın yapılacak erken genel seçimler için Türkiye'de 3'ü Edirne'de olmak üzere 168 sandık kurulacak…
Üyelerinin büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin kurucu lideri ve Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın çifti vatandaşları oy kullanmaya çağıran afişlerinin Edirne'deki bilboardları süslemesi de dikkat çekti…Bulgaristan'da son 3 yılda yedincisi yarın yapılacak erken genel seçimler için Türkiye'de 3'ü Edirne'de olmak üzere 168 sandık kurulacak. Son seçimde altı partinin barajı aşarak meclise girdiği komşu ülkede hükümet krizinin bir türlü aşılamaması nedeniyle kamuoyu anketlerine göre yarınki seçimden yine istenilen sonucun alınamayacağı bekleniyor.
Bulgaristan seçimleri için 57 ülkede toplam 719 sandık kurulacak. 240 sandalyeli Bulgaristan Parlamentosu'nu belirleyecek seçimler için ençok sandık ise 168 ile çifte vatandaş sayısının en çok olduğu Türkiye'de kurulacak.
Trakya bölgesinde 186 sandıktan 3'ü Edirne, 6'sı Kırklareli ve 9'u Tekirdağ olmak üzere 21 sandık bulunacak.


AHMET DOĞAN EDİRNE BİLBOARDLARINDA
Bu arada yarınki seçimler için üyelerinin büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Öz-gürlükler Hareketi kurucu lideri ve Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın afişlerinin Edirne'deki bilboardları süslemesi de dikkat çekti. Söz konusu afişlerde şunlara yer veriliyor:
“Duyuru. 27 Ekim Pazar günü. Bulgaristan Genel Seçimleri'nde Edirne'de ikamet eden tüm çifte vatandaşlar oy kullanma hakkına sahip hemşehrilerimizin aşağıda listesi yer alan okullardan birinde geçerli liçna kartını veya pasaportunu göstererek oy kullanabileceklerdir. 75. Yıl İlkokulu Edirne. Çifte vatandaşlarımıza önemle duyurulur. Birlik oldukça güçleniriz. Birlikte oldukça var oluruz. Dr. Ahmet Doğan.”
TRAKYA'DAKİ SANDIKLAR
EDİRNE (3)
Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosluğu
Merkez 75. Yıl İlkokulu
Keşan Lisesi
KIRKLARELİ (6)
MerkezTOBB Anadolu Lisesi
Ahmetbey Şehit Öğretmen Uğur Gören Çok Programlı Anadolu Lisesi
Babaeski Cumhuriyet İlkokulu
Büyükkarıştıran Çok Programlı Anadolu Lisesi
Lüleburgaz General Ferhad Akad İlkokulu
Vize Belediye Düğün Salonu
TEKİRDAĞ (12)
Çerkezköy Şehit Dinçer Ersoy İlköğretim Okulu
Çorlu Bilim Sanat Merkezi
Çorlu Ünilever İlkokulu
Çorlu Vehbi Günaştı İlköğretim Okulu
Marmaracık İlk ve Orta Öğretim Okulu
Ergene Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ergene Ulaş İlkokulu
Ergene Yeşiltepe İlköğretim Okulu
Kapaklı Sanayiciler İlkokulu
Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Saray Mehmet Uygun İlköğretim Okulu
Süleymanpaşa 50.Yıl Ortaokulu