Komşu yine milyonlara kondu!

Kapıkule'nin karşısında yer alan Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Romanya'dan Türkiye'ye giden Türk plakalı bir yolcu otobüsünde bulunan yaklaşık 19 milyon Türk Lirası'na eş değer binlerce Euro ve Dolar'a beyan edilmediği gerekçesi ile el konuldu. ..

Kapıkule'nin karşısında yer alan Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Romanya'dan Türkiye'ye giden Türk plakalı bir yolcu otobüsünde gümrük görevlilerince bulunan yaklaşık19 milyon Türk Lirası'na eş değer binlerce Euro ve Dolar'a beyan edilmediği gerekçesi ile el konuldu.
Romanya'dan Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giden Türk plakalı bir otobüs Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'na ulaştıktan sonra gümrük işlemlerine başladı. Bir Türk vatandaşının kullandığı, ikinci sürücü, bir hostes ve 9 yolcunun seyahat ettiği otobüs "Risk analizi" yöntemi kapsamında x-ray da dahil olmak üzere kapsamlı bir gümrük muayenesine tabi tutuldui. Burada sürücünün dinlenme yatağı çevresinde olağandışı yoğunluklar tespit edildi.
Sonraki fiziksel kontrol sırasında, farklı değerdeki Euro ve Dolar banknotlarını içeren paketlerin saklandığı özel olarak yapılan iki zula ortaya çıkarıldı. Beyan edilmeyen paranın miktarı toplamda 514.000 Euro ve 60.000 Dolar olarak belirlenirken, Bulgar Levası karşılığı 1 milyon 114 bin 917,82 olarak hesaplandı.
Haskovo Bölge Dairesi Svilengrad Bölge Savcılığı'nın gözetiminde soruşturmaya başlandı.