Komşu kapıda ilginç botlar!

Kapıkule'nin karşısında yer alan Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda bir TIR ve bir minibüste yapılan aramada 20 adet kaçak dev şişme ve kapsül tipi cankurtaran botu bulundu. ..

Kapıkule'nin karşısında yer alan Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda bir TIR ve bir minibüste yapılan aramada 20 adet kaçak dev şişme ve kapsül tipi cankurtaran botu bulundu.
Kaçakçılık olaylardan biri Türk plakalı TIR aracında ortaya çıkarıldı. Türkiye'den Almanya'ya yük taşıyan Türk vatandaşı şoför, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndaki kontrol noktasında belgelerini gümrük görevlilerine sundu. “Risk analizi" yöntemi kapsamında araçta kargo alanında alışılmadık yoğunluklar tespit edildi ve x-ray ekipmanı da dahil olmak üzere kapsamlı bir gümrük muayenesine yönlendirildi. Daha sonra yapılan fiziksel kontrolde, içinde 3 x 8 metre ölçülerinde şişirilebilir lastik botların bulunduğu 16 büyük paket bulundu.


Kaçak mallara el konuldu. Sürücü, gümrük yetkililerinin bilgisi ve izni olmadan malları ülke sınırından geçirmeye teşebbüs etmekten Gümrük Yasası uyarınca suçlandı.
Başka bir vakada ise bir minibüste dört tekne daha keşfedildi. Türk plakalı bir minibüs kontrol noktasına geldi. Bulgar vatandaşı olan şoför, gümrük belgelerinde deniz ve hava yoluyla teslim edilen mallar olarak tanımlanan 45 koliyi Türkiye'den Fransa'ya taşıdığını beyan etti. Araç, X-ray ekipmanı da dahil olmak üzere kapsamlı bir gümrük muayenesi için seçildi.
Kontrol çalışmaları sırasında kargo bölümünde 4 adet kapsül tipi cankurtaran botu - net ağırlığı 130 kg olan 16 kişilik şişirilebilir can salları bulundu. Sunulan gümrük belgelerinde şişirilebilir cankurtaran sallarının farklı bir tarife kodu altında beyan edilmesi, suç faaliyetlerinde dıştan takma motorlu bot kullanan organize yasadışı göç gruplarına karşı getirilen ulusal kısıtlamalardan kaçınmaya yönelik bir girişimde bulunulduğuna dair şüpheleri artırdı.
Sürücü, yasak ve kısıtlamalardan kaçınmak amacıyla Gümrük Kanunu uyarınca gümrükte dolandırıcılık girişiminde bulunmaktan suçlandı.