Kapıda ‘gurbet’ kuyruğu!

Türkiye'de tatillerini tamamlayıp, Avrupa'da yaşadıkları ülkelere gitmek üzere Edirne'ye gelen Türk vatandaşları Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturmaya devam ediyor… Yaklaşık 4 haftalık tatillerinin sonunda sınır kapısına gelen gurbetçiler, ülke topraklarını terk etmelerinin ardından vatan hasretiyle bir sonraki yılı iple çekmeye başlıyor…


Olgay GÜLER
Türkiye'de tatillerini tamamlayıp, Avrupa'da yaşadıkları ülkelere gitmek üzere Edirne'ye gelen Türk vatandaşları Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.
Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayıp, yaz tatillerini anavatanda tamamlayan Türk vatandaşları, çalıştıkları ülkelere geri dönmeye devam ediyor. Gurbetçilerin ülkeden ayrılırken son durak noktası ise Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı oluyor. Sınır kapısında yoğunluğun önlenmesi için ilk olarak park alanına alınan gurbetçiler, sıralarının gelmesiyle çıkış peronlarının önünde kuyruk oluşturuyor. Gurbetçiler burada, vatan özlemini de beraberinde götürüp, bir sonraki yıl gelecekleri günü beklemeye başlıyor.


'MEMLEKET HASRETİYLE DÖNÜYORUZ'
Giresun'da tatilini geçirip, Almanya'nın Frankfurt şehrine dönen Fatma Sarıbaş, "Tatilimiz çok güzel geçti ama memleketten ayrılmak çok zor. Tatilde bol bol fındık topladık. Topladığımız fındıkları şimdi Almanya'ya götürüyoruz. Onlarla özlem gidereceğiz. Memlekete hasretini de alıp gidiyoruz. Gelirken çok heyecanla geliyoruz ama dönüşte çok üzülüyoruz" dedi.


'AİLEMİZİ ZİYARET ETTİK'
Ailesiyle Hollanda'ya dönen Şükrü Kaya da, "Tatilimizi yaptık, ailemizi ziyaret ettik, anne ve babamızı gördük. 3 hafta kaldık ve şimdi geri dönüyoruz. Memleketten yanımızda çokça sebze ve meyve götürüyoruz. Artık bir dahaki seneyi bekleyeceğiz yeniden gelmek için" diye konuştu.