Her okula ‘okul polisi’!

Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Şükrüpaşa Mahallesi sakinleriyle buluşmasında, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte okul önlerinde görevli polisler için 'okul polisi' yazılı yelek yaptırdıklarını söyledi… Karaburun, "Okul etrafındaki trafik, şüpheli şahıs, okulun etrafında veli veya öğretmen olmayan, herhangi bir görevi olmayan bir şahıs varsa, kimlik kontrolü yapılacak. Okul çıkış saatlerinde orada bulunmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunulacak" dedi...


Olgay GÜLER
Şükrüpaşa Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, her okulun çevresine personel yönlendirmek istediklerini ifade etti.
İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki bir kafede mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahallelinin sorunlarını dinleyen etkinliğe İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, Emniyet Şube Müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.


'MOTOSİKLET KONUSUNDA TOPLUMSAL BİLİNCİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR'
Yüksek motosiklet ve egzoz seslerinden gelen şikayetleri dinleyen Karaburun, motosiklet sürücülerine yönelik gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgi verdi. Karaburun, “Edirne'de yaklaşık 42 bin motosiklet var. Yılın ilk 8 ayında bunun 20 bine yakınını kontrol ettik. Sürekli kontrol etmişiz ve eksiği olan ya da trafik yönünden sakıncalı olan birçok motosikleti de bağlamışız. Birçok sürücüye de Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine göre ceza uygulamışız. Ama motosikletlerle ilgili bu kadar yoğun denetime rağmen hala istediğimiz noktada değiliz. Burada aslında sadece cezayla olmadığını görüyorum. Yani ben cezayı yazıyorum ama toplumsal bilinci biraz daha yükseltmemiz gerekiyor. Özellikle gençlerimizden bazılarını sosyal medyadan da takip ediyoruz. Onların can güvenliği için gerçekten, o tek teker üzerinde gidenler var. Bizim yunus polislerimizden de kaçıyorlar, ben şu talimatı veriyorum; kovalamayın. Çünkü çok hızlı kaçıyorlar, ya kendine ya başka birine zarar verebilir. Bir şekilde sonra da alırız” dedi.ü


'HER OKULA MUTLAKA BİR GÖREVLİ GELİYOR'
Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte okul önlerindeki denetimlerin de devam edeceğini anlatan Karaburun; “Geçen sene okullarla ilgili özel bir düzenleme yaptık; bütün Türkiye'de okul çevresi için talimat gelir, asayiş yönünden tedbir alınır. Bu 2 hafta sürer. Biz, geçen yıl boyunca elinde herhangi bir konusu olmayan bütün ekipleri okul çevrelerine yönlendirdik. Yani bugün 5 ekip, yarın 10 ekip. Okul çıkış saatlerinde elinde herhangi bir konu yoksa, komiserleri tarafından okul çevrelerine yönlendirildiler. Biz bunu bu sene de devam ettiriyoruz. Her okula mutlaka 1 ilave görevli geliyor. Hatta o okulda çocuğu öğrenim gören personelimiz varsa, öncelikli olarak o polisi o okula verdik ki hem okulu daha iyi sahiplensin ve oradaki işleri daha iyi takip etsin diye. Yaklaşık 10-12 personel bu şekilde, diğer personel de diğer okullarda görevli” diye konuştu.


'ARKADAŞLARIMIZ OKUL ÇEVRESİNDE DEVRİYE ATACAKLAR'
Okul önlerinde görev yapan polisler için 'Okul Polisi' yazılı yelek yaptırdıklarını dile getiren Karaburun; “Okul polisi diye ayrı bir yelek de yaptırdık. Okul etrafındaki trafik, şüpheli şahıs, okulun etrafında veli veya öğretmen olmayan, herhangi bir görevi olmayan bir şahıs varsa, kimlik kontrolü yapılacak. Okul çıkış saatlerinde orada bulunmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunulacak. Bu arkadaşlarımız okul çevresinde devriye atacaklar, görev alacaklar. Bunu da okullar kapanana kadar sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.