‘Hedefim ebedi altın kemer’

Edirne'de bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde, rakibi Mustafa Taş'ı yenip üst üste ikinci kez başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, gelecek yıl da şampiyon olup, altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi... Kentten ayrılmadan önce Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'ı makamında ziyaret eden Zeybek, "İnşallah önümüzdeki sene de 3'üncü kemeri tekrar takıp, kemerin ebedi sahibi olmak istiyoruz. İlk önce Ahmet Taşçı ustamızın bir elini öpüp, ondan bir rıza, rica minnet alarak Edirne'ye geleceğiz. Bunun için biraz daha iyi çalışıp, sıkı çalışıp inşallah seneye 3'üncü kemeri alacağız" dedi...

Olgay GÜLER

Edirne'de bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde, rakibi Mustafa Taş'ı yenip üst üste ikinci kez başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, gelecek yıl da şampiyon olup, altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreşçisi Yusuf Can Zeybek, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakiplerini yenerek son 2 yılın başpehlivanı oldu. Geçen yıl finalde İsmail Balaban'ı yenip Kırkpınar başpehlivanı olan Zeybek, bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Kırkpınar'ın finalinde, Mustafa Taş'ı yenerek üst üste ikinci kez başpehlivanlığı kazandı. Gelecek yıl da Er Meydanı'ndan şampiyon çıkması halinde altın kemerin ebedi sahibi olacak olan Zeybek, üçüncü kez başpehlivan olmak için çok sıkı hazırlanacağını söyledi.

'AHMET TAŞÇI'NIN ELİNİ ÖPÜP RIZASINI ALACAĞIM'

Kırkpınar Er Meydanı'na iyi hazırlanıp geldiğini söyleyen Yusuf Can Zeybek, "Mutluyuz, takım halinde buraya çok hazır geldik, ağır bir süreçten geçtik. Kışın çok yoğun antrenmanlarımız oldu, kamp dönemlerimiz oldu. 5 tane kamp yaptık. Sezonun başında iyi girdim ama birkaç sakatlıkla beraber, kendimizi gösteremedik.  Bundan 2 hafta önce Seka Park Yağlı Güreşleri'nde varlığımızı hissettirdik, 'Biz varız' dedik. Tabi bu sahada 2 kez üst üste kemer almak epey zor. Rakiplerimiz bizden biraz iri ama biz her zaman cesaretimizle, kondisyonumuza, çalışmalarımıza güvendiğimiz için sıkıntı yaratmıyor. İnşallah önümüzdeki sene de 3'üncü kemeri tekrar takıp, kemerin ebedi sahibi olmak istiyoruz.  Tabii bunda biraz da Ahmet Taşçı ustanın artısı var. İlk önce ustamızın bir elini öpüp, ondan bir rıza, rica minnet alarak Edirne'ye geleceğiz. Bu sene daha ağır bir süreç geçireceğiz. Çünkü 2'nci kemeri aldık, 3'üncü kemer için herkes bize saldıracak. Bunun için biraz daha iyi çalışıp, sıkı çalışıp inşallah seneye 3'üncü kemeri alacağız" dedi.

'ÜZERİMDE HİÇ STRES YOKTU'

Zeybek, başpehlivan olmasının ardından geleneksel karşılamada Edirnelilerin ilgisine teşekkür ederek, "Çok güzel bir ortam vardı. Akşam da gördüm; caddede büyük bir kalabalık vardı. Geçen yıl da o caddeye gittim kemeri aldığımda. Bu sene Edirne'ye geldiğimde rahattım, üzerimde hiç stres yoktu Kendimden emindim, hatta takımım benden daha çok stres yaptı kemer konusunda. Bende öyle çok stres yoktu, rahattım. Takımıma da 'Siz benden daha streslisiniz. Rahat olun, nasip olursa akşam kemeri alıp çıkacağız' dedim. Edirne halkına da çok teşekkür ederim. Gecenin o saatlerinde bizleri caddelerde bekliyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Bu kemeri önce Türkiye'mize, sonra Antalya'mıza bağışlıyorum. Antalya'mıza bir kemer borcumuz var. İnşallah Antalya'ya bu borcu ödeyeceğiz. Çünkü Antalya halkı bu güreşi çok seviyor, çok destek veriyor. Ağaları olsun, başkanları olsun, hepsinden Allah razı olsun. İnşallah bu borcu ödeyeceğiz" diye konuştu..

BELEDİYE BAŞKANI AKIN'I ZİYARET ETTİ

Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, kentten ayrılmadan önce Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'ı, makamında ziyaret etti. Ziyarette Zeybek'e, antrenörleri ve takım arkadaşları da eşlik etti. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Gencan Akın, "Yusuf Bey Perşembe günü beni ziyaret etmişti ve bana demişti ki ‘Pazartesi günü buraya kupamla beraber geleceğim başpehlivan olarak.’ Gerçekten de öyle oldu, tekrar tebrik ediyorum. Kıran kırana geçen mücadelenin sonucunda Yusuf Bey yine başpehlivan oldu. Bu sene Kırkpınar organizasyonumuzu da kazasız belasız, güzel bir şekilde atlattık. Gelen misafirlerimiz, güreşçilerimiz de umarım organizasyonumuzdan memnun kalmıştır. Dolayısıyla tekrardan hayırlı olsun. Gerçekten sizler için zorlu bir süreçti, hak edilmiş bir başarı. O yüzden inşallah başarılarınız daim olsun” dedi.

'ÖYLE BİR TARİHİ ANI YAŞARSAK ÇOK MUTLU OLURUZ'

Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek 664'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde tekrar şampiyon olması halinde, Zeybek'in altın kemerin ebedi sahibi olacağını belirten Akın, "Hep ilkler bize kısmet oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki sene Yusuf Bey’in başarılarını devam ettireceğini düşünüyorum. Öyle tarihi bir anı yaşarsak da tabii ki çok mutlu oluruz" şeklinde konuştu.

'ÇOK GÜZEL AĞIRLADILAR'

Başpehlivan Yusuf Can Zeybek de ziyarette, gelecek yıl yeniden şampiyon olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini belirtti. Zeybek, "İnşallah seneye tekrardan 3’üncü kemeri alıp, ebedi sahibi olarak Antalya’ya getirmek bize nasip olur. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum, geçmiş olsun diliyorum. Çünkü Edirne çok yoğundu. Çok sıcak bir hava vardı. Orada çalışan yağcısından bezcisine, görevlisine hepsinin ellerine sağlık. Çok güzel bir organizasyonu geçirdik. Bize de güzel baktılar, güzel ağırladılar. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Edirne halkına da teşekkür ediyorum, güreşlere olan desteklerinden dolayı. Akşam geç saatlere kadar caddede bizi beklediler, beni beklediler, benimle beraber yürüdüler. Hepsinin, küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öpüyorum. Hepsine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TURİST KAFİLESİNDEN YOĞUN İLGİ

Zeybek'e, Belediye Başkanı Akın'ı ziyaretinin ardından UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camisi'nin önünde Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğer ikram edildi. Ciğerin tadına bakan Zeybek sonrasında meydanda basın mensuplarına kupası ve altın kemeriyle poz verdi. Burada vatandaşların fotoğraf isteğini de kırmayan Zeybek'e, kenti gezmek için gelen Polonyalı turist kafilesi de yoğun ilgi gösterdi. Zeybek, kafilenin fotoğraf isteğini de kırmadı.