Hayaldi gerçek oldu!

Enez ilçesi Gülçavuş/Sultaniçe köyleri sahilinde 2022 yılının Ekim ayında hayal gibi başlayan “alt yapı sorunumuzu nasıl halledebiliriz?” problemi sahilde yaşayanların maddi desteği, Sultaniçe - Gülçavuş Derneği yönetiminin yoğun gayretleriyle gerçeğe döndü ve artık gözler bir önce başlaması beklenen üst yapıya çevrildi …

İsmail DEMİRAY
Edirne Enez ilçesi Gülçavuş/Sultaniçe köyleri sahilinde yaşayan yazlıkçıların alt yapı hayali artık gerçek oldu.
2022 yılının Ekim ayında hayal gibi başlayan “alt yapı sorunumuzu nasıl halledebiliriz?” problemi sahilde yaşayanların maddi desteği, Sultaniçe/Gülçavuş Derneği yönetiminin yoğun gayretleriyle gerçeğe döndü ve sahilde yaşayanlar için alt yapı sorunu sona erdi.
Sahilde yazlıkçıların 15 bin lira, müstakil ev sahiplerinin 25 bin lira ile katkı verdiği proje bir yıl gibi bir sürede gerçekleşti. Sahilde ödeme yapanların oranı yüzde doksana yaklaşıyor. Su ve kanalizasyon bağlantılarını yaptırmak isteyenlerden ödemesini yapmayanlar belirlenecek olan yeni bağlantı ücretini yatırdıktan sonra bağlantıları yapılacak.
Projenin gerçekleştirilmesi çalışmalarında ana yollar ve siteler arasındaki bütün yollarda çalışmalar yapıldı. Bu nedenle yağmurlu günlerin ardından yollarda çamur sorunu yaşanıyor. Ana yolun asfaltı da ulaşım anlamında büyük sıkıntıya neden oluyor.


SIRA YOLLARIN YAPIMINDA MI?
Gülçavuş/Sultaniçe sahilinde yaşayanlar biten alt yapı çalışmalarının mutluluğunu yaşarken yollarının da elden geçirilmesini istiyorlar. Yaz dönemi başlamadan önce yapılacak olan yol çalışmalarına bölgenin ihtiyacı olduğunu belirtiyorlar.
Gülçavuş köyü sahilinde Kardelen Sitesi yöneticisi Yusuf Koç ile yaptığımız görüşmede şunları söyledi:;
“Alt yapı çalışmaları geçen yıl bu günlerde başlamıştı. Hızla ilerledi ve bir yıl gibi bir süre içinde sona erdi. Ben bu sitenin yöneticisi olarak alt yapı çalışmalarının sona ermesinden mutluluk duymaktayım. Bizler sitelerde yaşayanların en büyük sorunu arıtma ve içme/kullanma suyunun tedarikiydi. Her yıl arıtmada ve su motorlarında bakım yapmak, ortaya çıkan sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyorduk.


YOLLAR ÇOK BOZUK SİTELERE ARABALAR GİREMİYOR
Özellikle müstakil evler bu konuda daha da sıkıntılıydı. Foseptik sistemi nedeniyle oluşan koku ve foseptik çukuruyla su kuyusunun yan yana açılmasından birçok müstakil ev sahibi rahatsızdı. Artık bu sorunlarımız sona erdi.
Bundan sonra Gülçavuş / Sahil ana yolu ve siteler, müstakil evler arasındaki ara yolların ele alınmasını bekliyoruz devletimizden. Köy ile sahile inen yol asfalt, siteler ve müstakil evler arasındaki yollara makine ile düzlense ve stabilize malzeme atılsa yeterli. Şimdilik çamurdan kurtulalım bize yeter. En büyük beklentimiz yollarımızın yapılması artık. Yazlıkçıların bu yıl gelmesi yine okulların kapanması, Kurban Bayramı ile birlikte olacaktır. Daha bir ay gibi bir süre var yollarımızın yapılması için.
”DERNEKTEN TEŞEKKÜR
Sultaniçe Gülçavuş Köyleri Turizm Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Yılmaz Zengin yaptığı açıklamada; “Bu süreçte devlet vatandaş işbirliği ile yapılan bu projede Edirne Valiliği, Enez Kaymakamlığı, Edirne İl Özel İdare Müdürlüğü’nün projenin hayata geçmesi için maddi ve manevi katkıları bizlere hep güç vermiştir. Tüm siyasi parti meclis üyeleri ve meclis başkanlarının desteklerini esirgememiştir. Projeye destek olan başta Edirne Valilerimiz, Enez Kaymakamlarımıza, basın kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı..