Genç doktorun acı kaybı

Edirne’de geçtiğimiz 29 Ağustos günü bisikletiyle trafikte yol alırken, alkollü sürücünün çarptığı genç doktor Barçın Barı 34 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti…

GÖKALP TOPYAN

Edirne’de geçtiğimiz 29 Ağustos günü bisikletiyle trafikte yol alırken, alkollü sürücünün çarptığı genç doktor Barçın Barı 34 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. 2017 yılında mezun olduğu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören 37 yaşındaki Dr. Barçın Barı, yine aynı hastanede hayata gözlerini yumdu. 

Elim bir kaza sonucu genç yaşta vefat eden Dr. Barçın Barı’nın acı kaybı sadece sağlık camiasında değil Edirne halkı arasında da büyük bir üzüntüye neden oldu. Barçın Barı'nın cenazesinin, İstanbul Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Mensubu olduğu Edirne Tabip Odası da Dr. Barçın Barı'nın vefatından duyduğu üzüntüyü bir  taziye mesajı yayımlayarak duyurdu. Oda mesajında, "Üzücü bir trafik kazası sonucu bir süredir yoğun bakım tedavisi gören Dr. Barçın Barı'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verdi.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü de yayınladığı taziye mesajında, T.Ü Tıp Fakültesi’nin 2017 yılı mezunu olan Dr. Barçın Barı’nın vefatından duyduğu üzüntüyü ve başsağlığı dileğini paylaştı. 

Öte yandan 29 Ağustos'ta, kullandığı otomobille  genç hekimin ağır yaralanması sonucu gözaltına alınan ve alkollü olduğu iddia edilen sürücü B.K da tutuklanarak cezaevine gönderildi.