Gaziler Günü buluşması

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemekte konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, şehit ve gazilerin Türkiye'nin tapuları olduğunu söyledi…

Olgay GÜLER
Edirne Valiliği tarafından, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.
Edirne Meriç Askeri Gazino-su'nda gerçekleştirilen yemekte, Edirne Valisi Yunus Sezer şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Burada konuşan Vali Sezer, 19 Eylül Gaziler Günü'nün bütün gaziler ve ebediyete intikal eden şehitleri anma adına çok önemli bir gün olduğunu dile getirdi. Sezer, şehit ve gazilerin Türkiye'nin tapuları olduğunu söyledi.


'MİNNET DUYGULARINI KELİMELERLE İFADE ETMEK ANLAMSIZ'
Türk topraklarını vatan yapmak için bir çok bedel ödendiğini, halen de ödemeye devam edildiğini dile getiren Sezer, "Bu topraklar İslam'ın son kilidi olarak adlandırılıyor. Bu topraklar mazlum milletlere yeniden ilham veren ve onlara yeniden korumaya adamış iyilikler diyarı olarak adlandırılıyor. Bu topraklar üzerinde de, bu topraklara zenginlik katan şehitlerimiz var ve bunlar toprağın altındaki gerçekten de tapularıdır. Karşımızda duran gazilerimiz var ve dimdik ayakta duruyorlar. Dost ve düşmana bu toprakların yaşayan tapuları olarak ayakta duruyorlar. Allah hepiniz-den razı olsun. Sizlere olan şükran ve minnet duygularımızı kelime-lerle ifade etmenin anlamsız olduğunu biliyoruz. Ama bu mille-tin bu topraklar üzerinde bu şanlı bayrak dalgalandığı müddetçe sizlere karşı minnet ve şükran duyguları hiçbir zaman azalmayacaktır. Gazilik bizim nezdimizde, bizim hafızamızda çok yüce bir makamdır. Gaza niyetiyle şehit olmak için yola çıkanlar ya şehit olmuşlardır ya da gazi olmuştur ama ikisi de bizim açımızdan en kutsal makamlardır" dedi.


'VATANSEVERLİK VE KAHRAMANLIĞIN YAŞAYAN ABİDELERİ'
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tohumcu da, gazilerin vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu söyledi. Tohumcu, "Ülkemizin her karış toprağında, vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları, milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler oldukları inancıyla, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, tüm imkanlarıyla onların yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum" diye konuştu.