‘Çocuklarımız yarınlarımızın umutlarıdır’

Yeniden Refah Partisi Edirne İl Başkanı Hakan Çalışkan, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nün kutlama değil, ayrımcılık, ihmal ve istismarlara karşı, insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla bir mücadele bir farkındalık günü olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Hakan Çalışkan, , 11 Ekim Günü'nün Türkiye, Kanada ve Peru'nun girişimleri sonucunda Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından alınan kararla 2012 yılından itibaren “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlendiğini anımsatarak başladığı açıklamasında “Bizler ne Narin'i unuttuk, ne Sıla bebeği, ne Şeyda komiseri, ne İkbali, ne de Hilali” diyerek şunları söyledi:
“Kız çocuklarımızın ve tüm çocuklarımızın her türlü ihmal ve istismardan korunarak özgürce büyüyebileceği bir dünya diliyoruz. İstismara, şiddete ve buna benzer suç olaylarında cezaların arttırılması gerekliliğine inanıyoruz. İdam cezasının en kısa zamanda gündeme gelmesini istiyoruz. Dünya'nın gözü önünde soykırımda devam etmektedir. Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 17.000 çocuk şehit edildi. Doğu Türkistan'da Çin rejimi ülkeye sloganıyla yaklaşık yarım milyon Uygur Türkü çocuğu kamplara hapsederek onları asimile etmeye şiddete maruz kalmaya devam ediyor.
Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur. 'Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet günü o kimseyle ben şöyle yanyana bulunacağız.' Bu hadis-i şerif ile anlıyoruz ki çocuklarımız Dünya'da ve âhirette yarınlarımızın umutlarıdır. Yeniden Refah Partisi olarak önce ahlâk ve maneviyat, paylaşımda adalet, yönetimde adalet için ve herkes için adil bir dünya diyoruz."