Bulgaristan Başkonsolosluğu’nda değişim

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu'na 2016-2020 yıllarında Edirne'de konsolosluk görevini yerine getiren, 2021 yılından bu yana ise Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda danışman/konsolos olarak görev alan Radoslava Kafedzhiyska atandı…

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu'na 2016-2020 yıllarında Edirne'de konsolosluk görevini yerine getiren, 2021 yılından bu yana ise Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda danışman/konsolos olarak görev alan Radoslava Kafedzhiyska atandı.
Radoslava Kafedzhiyska'nın Bulgaristan'ın Edirne Başkonso-losluğu görevine atanmasını BNR sayfasında şöyle paylaştı:
“Bakanlar Kurulu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ belediyelerini kapsayan konsolosluk bölgesi bulunan Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu görevine Radoslava Kafedzhiyska'nın atanmasına ilişkin kararı kabul etti.
Hukukçu olan Radoslava Kafedzhiyska, 2011-2014 döneminde Yunanistan Selanik'teki Bulgaristan Başkonsolosluğu'nda danış-man/konsolos olarak görev yaptı. 2016-2020 yıllarında ise Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu'ndaki Konsolosluk görevini yerine getirirken 2021 yılından bu yana Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda danışman/konsolos olarak görev almaktadır.”
Bulgaristan Edirne Başkonsolosu olarak Borislav Dimitrov görev yapıyordu. Dimitrov, Haziran 2020'de Bakanlar Kurulu kararı ile Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosluğu'na atanmıştı.