Bu kez de altın!

Kapıkule'nin karşısında yer alan Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Romanya'dan Türkiye'ye gelen bir araçtaki iki kişinin bellerine takılı özel olarak yapılmış kemerlerde yaklaşık 37 milyon Türk Lirası değerinde 13 kilogram 24 ayar külçe altın, Türkiye'den Romanya'ya giden bir otobüsün şoför koltuğunun altında da 2 milyon 800 bin Türk Lirası değerinde 14 ayar 688,21 gram onlarca altın takı ele geçirildi…


Kapıkule'nin karşısında yer alan Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Romanya'dan Türkiye'ye gelen bir araçtaki iki kişinin bellerinde yaklaşık 37 milyon Türk Lirası değerinde 13 kilogram 24 ayar külçe altın, Türkiye'den Romanya'ya giden bir otobüsün şoför koltuğunun altında da 2 milyon 800 bin Türk Lirası değerinde 14 ayar 688,21 gram onlarca altın takı ele geçirildi.
13 KİLO KÜLÇE ALTIN
İki yolcunun beline kemerlerle gizlenen külçe şeklindeki beyan edilmemiş altın, Kapitan Andreevo gümrük noktasında gümrük görevlileri tarafından gözaltına alındı.
Romanya'dan Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giden Romanya plakalı bir araç Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'na ulaştık sonra gümrük görevlileri tarafından kontrole tabi tutuldu. Şoför ve yolcuları Romen uyruklu olan araçtaki iki kişinin bellerine yerleştirilen elastik kemerlerde, dikilmiş ceplerde 24 ayar altın külçelerin gizlendiği tespit edildi.
Bir kişinin kayışında toplam ağırlığı 6000 gram olan 6 külçe, diğerinde ise 7000 gram ağırlığında 7 külçenin gizlendiği anlaşıldı. Ele geçirilen toplam ağırlığı 13 kg, olan külçe altınların değeri 1 milyon 959 bin 620 Leva (Yaklaşık 38 milyon TL) olarak açıklandı.


ŞOFÖR KOLTUĞUNUN ALTINDA ALTIN
Kapitan Andreevo polis karakolu gümrük görevlileri, Türkiye'den ülkeye giriş yapan bir otobüsün muayenesi sırasında yaklaşık 90 bin Leva değerinde 680 gramın üzerinde beyan edilmemiş altın ele geçirdi.
Türkiye'den Romanya'ya giden Romanya plakalı bir Türk vatandaşının kullandığı araçtaki tur yöneticisi ve 9 yolcu gümrük muayene alanında ithalat yasağı ve kısıtlamalara tabi mal taşımadıklarını belirtti
Kapsamlı bir gümrük denetimine tabi tutulan otobüste ypılan kontrollerde sürücü koltuğunun altında sarı metalden yapılmış, bantla kapatılmış paketler bulundu.
Uzmanın yaptığı incelemeye göre, ağırlığı 688,21 gram olan 14 ayar altından 89.467 Leva değerindeki toplam 292 adet yüzük, madalyon, bilezik, zincir, küpe bulunduğu anlaşıldı. Altınların Romanya'ya götürmek için Türkiye'den satın aldığını belirten Rumen vatandaşı tur yöneticisine ait olduğu belirlendi.
Her iki olayla ilgili Haskovo Bölge Savcılığı - Svilengrad Bölge Savcılığı'nca yasal işlemlerin sürdürüldüğü bildirildi.