‘Bu böyle gitmez!’

Eğitim-İş Edirne Şubesi 2023-2024 eğitim döneminde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak gösterilen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Saraçlar Caddesi'nde gerçekleştirdiği basın açıklamasında tasdikname verdi…

Mehmet ŞELECİ
Eğitim-İş Edirne Şubesi 2023-2024 eğitim döneminde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak gösterilen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Tasdikname verdi.
Saraçlar Caddesi'nde basın açıklaması yaparak geride kalan eğitim-öğretim yılını değerlendiren Eğitim İş Edirne Şubesi Bakan Tekin için Tasdikname hazırladı. Tasdiknamede şu ifadeler yer aldı:
“Göreve geldiği günden beri, liyakatsız atama ve görevlendirmeleri, laik ve bilimsel eğitime aykırı uygulamaları, cemaat ve tarikatları eğitim sistemine dahil etmesi, eğitimde yarattığı eşitsizlik ortamı, içerisinde Cumhuriyetin, Atatürk'ün olmadığı bilimin yok sayıldığı çağdışı müfredat dayatması ve mesleği itibarsızlaştıran Öğretmenlik Meslek kanunu nedeniyle, bakanlık görevini yapmak için yetersiz olduğundan dolayı Yusuf Tekin'e bu tasdikname verilmiştir.
Eğitimi ve eğitimin bileşenlerinin daha da gerileten hamlelerin tarihe geçtiğini kaydeden Şube Başkanı Nedim Zobar, “Eğitim sistemimizi yıllardır sistematik olarak gerici, piyasacı, niteliksiz hale getirmiş iktidar, yakın zamanda “milli”sini yok ettiği milli eğitim sistemimizde bu kez “eğitimi” de parçalamaya başlamıştır” dedi.


Eğitim öğretim döneminde yaşanan gelişmeleri 3 ana başlıkta değerlendiren Başkan Zobar'ın okuduğu basın açıklamasında şunlara yer verildi:
EĞİTİMİN GERİCİ HALE GELMESİ