Belediyeden 10 amaç, 42 hedef!

Edirne Belediyesi'nin, kentte atacağı adımları ve hedeflerini belirlediği 5 yıllık stratejik plan, dün gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısıyla görüşülerek kabul edildi… Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşulların hem vatandaşlar hem de belediyeler için oldukça zorlayıcı olduğunu belirterek, "2025-2029 Stratejik Planı'nda Edirne'nin yarınlarına ışık tutacak projeleri hayata geçirmek için 10 amaç ve 42 hedef oluşturulmuş vaziyettedir. Zayıf ve güçlü yönlerimiz tespit edilerek, misyonumuz hedeflerine ulaşmak için çözüm analizleri yapılmış, performans programlarımız belirlenmiştir" dedi…

Olgay GÜLER
Edirne Belediyesi'nin, kentte atacağı adımları ve hedeflerini belirlediği 5 yıllık stratejik plan, dün gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısıyla görüşülerek kabul edildi.
Edirne Belediye Meclisi, 2024 yılındaki ilk olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2025-2029 dönemine ait stratejik plan ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Ücret Tarifesi kısmı altında bulunan Şebeke Su Bedelleri kısmının Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.


'BU PLAN ORTAK GELECEĞİMİZİN YOL HARİTASI'
Gündemin ilk maddesinde Edirne Belediyesi'nin 2025-2029 dönemine ait stratejik planı görüşüldü. Başkan Akın, planın orta ve uzun vadede belediyenin gerçekleştireceği projeleri kapsadığını söyledi. Akın, "Planımız, bünyemizde kurduğumuz ekibimiz tarafından, bütün birimlerimizin ortak çalışması ile kendi öz kaynaklarımızdan hazırlanmıştır. Şeffaf, katılımcı bir süreçte hazırladığımız planımızda, şehrimizin ihtiyaçlarını, halkımızın ve sivil toplum örgütlerimizin taleplerini, bununla birlikte küresel gelişmeleri göz önünde bulundurduk. Bu plan, Edirne'nin her bir sakininin yaşam kalitesini artıracak projelerle dolu, ortak geleceğimizin yol haritasıdır. Toplumun tüm kesimlerini kapsayacak, şehrin yarınlarına ışık tutacak projeleri hayata geçirmemize olanak sağlayacaktır” dedi.


'10 AMAÇ VE 42 HEDEF BELİRLEDİK'
Akın; 5 yıllık süreçte, eğitimden sosyal hizmetlere, altyapıdan kültür sanat etkinliklerine kadar geniş yelpazede kentlinin her alanında yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, "Sosyal adaletten ekonomik kalkınmaya, çevre korumadan kültürel değerlerin yaşatılmasına kadar geniş bir alanda şehrimizi geleceğe hazırlamak için kararlı adımlar atacağız. Eğitim, sağlık, altyapı ve kültür gibi alanlarda yenilikçi projelerle Edirne'mizi daha yaşanabilir kılmak için çalışmaya devam edeceğiz. Şeffaflıktan ödün vermeden, halkımızla birlikte güçlü bir çalışma içerisinde siz kıymetli meclis üyelerimizle birlikte hedeflerimize ulaşacağız. Edirne Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı'nda Edirne'nin yarınlarına ışık tutacak projeleri hayata geçirmek için 10 amaç ve 42 hedef oluşturulmuş vaziyettedir. Zayıf ve güçlü yönlerimiz tespit edilerek, misyonumuz hedeflerine ulaşmak için çözüm analizleri yapılmış, performans programlarımız belirlenmiştir" diye konuştu.

Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Harika Taybıllı’nın yerine belediye meclisine, yedek üyelerden giren Yusuf Kereci’ye rozetini Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın taktı


'MİSYONUMUZ; ADİL, ETKİLİ VE VERİMLİ HİZMET SUNMAK'
Belediye olarak 5 yıllık süreçteki misyon ve vizyonlarını da açıklayan Akın, "Misyonumuz; Edirne Belediyesi olarak haklımızın yaşam kalitesini arttırmak, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışıyla modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda adil, etkili ve verimli hizmetler sunmaktır. Vizyonumuz; çağdaş ve yaşanabilir bir Edirne yaratmak, tarihi değerlerimizi ve kültürel mirasımızı koruyarak, demokratik, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine dayalı, toplumsal cinsiyet eşitliğine saygılı ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla kentin refah düzeyini sürekli artıran bir belediye olmaktır. Edirne Belediyesi'nin halkımıza ve şehrimize karşı tüm birimleriyle ortak hedefleri; şeffaf ve hesap verebilir olmak, demokrasiye bağlı kalmak, toplumun tüm paydaşlarının görüş, eleştiri ve önerilerini almak, çevreyi koruyucu önlemler almak, kaynaklarını etkin kullanmak, hizmetlerinde eşitlik ve adalet ilkesine bağlı kalmak, kadın ve erkek eşitliğini gözetmek, gelir düzeyi düşük dezavantajlı gruplara yardımda bulunmak, şehrimizin tarihi ve kültürel yapısını korumak, geliştirmek ve tanıtmak, nitelikli ve hızlı erişilebilir hizmetler sağlamak, sosyal sorumluluk projelerine destek olmaktır. Edirne'nin ilk kadın belediye başkanı olarak, bu süreci sizlerle birlikte yürütmekten ve başaracak olmaktan gurur duyuyorum. Gelecek nesillere daha güçlü, daha modern, daha yaşanabilir bir Edirne bırakmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


'EKONOMİK ŞARTLAR ÇOK ZORLAYICI'
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşulların hem vatandaşlar hem de belediyeler için oldukça zorlayıcı olduğunu da kaydeden Akın, "İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar hem vatandaşlarımız için hem de belediyeler için oldukça zorlayıcı. Aynı zamanda tasarruf tedbirleri kapsamıyla da açıkçası tüm belediyelerin yapacağı icraatlar bir nevi sınırlandırılmış vaziyette. Ancak bu planı hazırlarken de hem belediyemizin zayıf yönlerini, hem de güçlü yönlerini tespit ettik. Bir diğer dikkat ettiğimiz konu gerçekçi olmaktı. Tasarruf genelgesinin bir süre sonra ortadan kalkacağını ön görerek bu genelgeye takılacak olan projelerimizi ilerleyen dönemlere bıraktık. İnşallah öngörümüzden daha hızlı bir sürede ekonomik koşulları düzelir ve bizler de Edirne için daha çok hizmet etmeye, daha çok kaynak yaratmaya, daha önemli işler yapmaya bir an önce yola çıkarız" ifadelerini kullandı.


SU ZAMMI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Gencan Akın'ın sunumunun ardından 2025-2029 dönemine ait stratejik plan, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Edirne Belediyesi'nde zam yapılması gündemde olan şebeke suyu konusu görüşüldü. Başkan Akın, daha iyi hizmet için belediyenin bazı gelir kaynaklarında yeniden yapılanma gerektiğini belirterek; “Bu yüzden Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalemizi gerçekleştiriyoruz. Komisyonumuz gerekli değerlendirmeleri yapacak. Bir sonraki meclisimizde de bunu tartışacağız” dedi. Madde oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.