Baro’da ‘mazbata’ heyecanı

Edirne Barosu'nun hafta sonu gerçekleştirilen 50'nci Olağan Genel Kurulu'nda ikinci dönem için yeniden başkanlığa seçilen Av. Gökhan Karakoç ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne Adliyesi 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde mazbatalarını aldı…

Olgay GÜLER
Edirne Barosu'nun hafta sonu gerçekleştirilen 50'nci Olağan Genel Kurulu'nda ikinci dönem için yeniden başkanlığa seçilen Av. Gökhan Karakoç ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne Adliyesi 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde mazbatalarını aldı.


Edirne Barosu 50'nci Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta sonu baro binasında gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç tekrar seçilerek güven tazeledi. Av. Karakoç ve beraberinde yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri, dün Edirne Adliyesi 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Karakoç ve beraberindekilere mazbatalarını 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Muhammed Korkmaz verdi.


'YARGIYA GÜVEN ARTMASI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ'
Mazbata töreninin ardından konuşan Av. Karakoç, yargıya olan güvenin gün geçtikçe azaldığına dikkat çekerek, bu güvenin artması için baroların çalışmalarının artması gerektiğine vurgu yaptı. Av. Karakoç; “Türkiye'de bir Anayasa maddesi gündemde. Anayasa, tarihten bu yana toplumsal sözleşme olarak nitelendirilen büyük bir hukuki düzenleyeceği temel norm. Dolayısıyla barolara bu konuda büyük görevler düşüyor. Geçtiğimiz günlerde bir anket çalışmasında yargıya olan güvenin gittikçe azaldığı gözlemleniyor. Bu son derece üzücüdür. Çünkü devletleri, milletleri ayakta tutan yegane maya adalete olan güvendir. Dolayısıyla yargının saç ayağından biri olan yurttaşların teminatı olan avukatların, yargıya olan güvenin artmasında baroların çalışmaları artarak sürmek zorundadır. Edirne Barosu'nun da benim başkanlığımın 2'nci döneminde bu çalışmalarla, mesleğin ve meslektaşın sorunları, baroların sorunları ve toplumdaki adalete olan inancın güçlenmesi çerçevesinde sürdürülmesi gerektiği inancındayım. Bu 50'nci genel kuruldan çıkan iradenin başta mesleğimize, meslektaşımıza ve Edirne Barosuna, tüm hukuk camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.