‘ARTIK YETER, YAŞAMAK İSTİYORUZ’

İstanbul Eyüpsultan'da Irak uyruklu öğrencinin silahlı saldırısı sonucunda Okul Müdürü İbrahim Oktugan'ın hayatını kaybetmesini Türkiye genelinden tepki yağdı.

İstanbul Eyüpsultan'da Irak uyruklu öğrencinin silahlı saldırısı sonucunda Okul Müdürü İbrahim Oktugan'ın hayatını kaybetmesini Türkiye genelinden tepki yağdı. Eğitim-İş Sendikası üyeleri dün işyerlerine siyah kokart takarak giderken sendikadan 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylemi yapılacağı duyuruldu.
Eğitim-İş Sendikası Genel Merkez tarafından yapılan duyuruda, Artık Yeter, Yaşamak İstiyoruz" denildi. Saldırı sonrası öğretmenlerin yaşadıkları şiddete dikkat çekmek amacıyla eylem kararı alan sendikanın açıklmasında şunlara yer verildi:


ARTIK YETER, YAŞAMAK İSTİYORUZ
Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz!
Eğitimde şiddete karşı çıkmak için,
8-9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerimize siyah giyerek ve kokartlarımızla gidiyoruz,
10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz.
Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz.


TÜM ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI
Eğitim-İş Edirne Şubesi yöneticilerinin paylaşımında ise, "Eğitim-İş'liler, diğer sendikalı ve sendikasız tüm meslektaşlarım ile birlikte öğretmene şiddete hayır diyoruz. Sadece okulumuzda değil Edirne'de ve 81 ilde tüm öğretmenlerin bu konuda bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bize bizden başka yardım edecek kimse beklemeyelim" denildi..