‘Salgının faturası çok pahalı’

Keşanlı hayvan üreticisi Mustafa Bezbaş, şarbon ve çiçek salgınının doğru yönetilmediğini savunarak, çok sayıda üreticinin hayvan sürülerinde kayıplar yaşandığını, Edirne'de canı yanmayan sürü sahibinin kalmadığını söyledi…

Hayvan üreticisi Mustafa Bezbaş, özellikle Keşan'da etkili olan ve sürülere büyük hasar veren çiçek ve şarbon hastalığı ile ilgili bir açıklama yaparak, yetkililere tepki gösterdi.
Keşan'da şarbon ve çiçek hastalığı nedeniyle çok sayıda üreticinin hayvan sürülerinde kayıplar yaşandığını vurgulayan Bezbaş; “İstiyorum ki bu güzel Edirne'de, güzel ülkemin tüm şehirlerinde insanlar, idareciler kolay ve ucuz öğrensinler. Çiçek hastalığı bizi vurduğunda, komşu sürüler aşılanmayınca, hele hele salgına yakalanmış sürülerin yardım çağrıları; 'önümüzdeki cumartesi, pazar, pazartesi aşı bulursak geleceğiz' diye ertelendikçe, 'salgın böyle yönetilmez, saklayarak bu salgını yönetemezsiniz' diye uyarmıştım. Çiçeğe, şarbon karıştı ve Edirne'de canı yanmayan sürü sahibi kalmadı. Büyükbaş hayvanlar da şarbondan ölmeye başlayınca çarşı karıştı. Güzel ülkemin güzel insanları, an itibariyle salgın tedbirleri eksiksiz uygulanıyor. Yetkililere bu konuda teşekkür ederiz. Geç de kalsalar zararın neresinden dönersek kârdır. Edirne olarak biz çiçek ve şarbon salgını sürecini yönetmeyi pahalı öğrendik. Diğer şehirlerimizin bu salgını hiç yaşamamalarını, yaşarlarsa da salgın yönetimini doğru yöneterek kayıpsız atlatmalarını, salgın yönetimini az kayıpla ucuz öğrenmelerini dilerim” dedi.