‘Haklar yine yenecek’

CHP önceki dönem Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TÜİK'in enflasyon rakamını %71.6 olarak açıklaması üzerine, kaybedenlerin yine emekliler, memurlar, işçiler ve yoksullar olacağını söyledi…

CHP önceki dönem Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TÜİK'in enflasyon rakamını %71.6 olarak açıklaması üzerine, yine kaybedenlerin emekliler, memurlar, işçiler ve yoksullar olacağını söyledi.
Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından gerekleştirdiği paylaşımında bağımsız enflasyon tahmini yapan ENAG'ın enflasyonu %113 olarak açıkladığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Ancak TÜİK enflasyon rakamını %71.6 olarak açıkladı. Eğer ENAG tarafından açıklanan enflasyon uygulanmış olsa işçi, emekli ve memurlar en az % 44 zam alacaklardı. Şimdi memur ve emekli %19.3, SGK emeklisi %24.7 zam alacak. Yani hakları yenecek. Halkın enflasyonunu görmezden gelerek düzenleme yapacaklar. Yani işçiye, memura ve emekliye daha az zam versinler diye onların gelirlerinin azalmasına göz yumacaklar. Kur korumalı mevduat sahiplerine gelince para çok, işçiye, emekliye, memura, çiftçiye ve yoksullara gelince para yok..”