Genç girişimciye ‘kazanç’ tüyosu

Edirne Genç Girişimciler Derneği ile Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğinde, 35'inci Vergi Haftası kapsamında, 'Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi…

Olgay GÜLER
Edirne Genç Girişimciler Derneği ile Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğinde, 35'inci Vergi Haftası kapsamında, 'Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Türkiye'de 26 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kapsamında, kentteki genç girişimcilere yönelik, Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDE-SOB) toplantı salonunda, 'Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası' konulu bilgilendirme toplantısı dü-zenlendi. Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA programı kapsamında başvurabilecekleri projeler ile vergi yasalarındaki değişen detayların paylaşıldığı toplantıya Edirne Vergi Dairesi Başkanı Güngör Gönültaş ve Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz de katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Edirne Genç Girişimciler Derneği Başkanı Nevser Eraslan, amaçlarının kentteki genç girişimcileri bilgilendirmek olduğunu belirtip, "Derneğimiz şu an otuz yedi kişiden oluşuyor. Hem kadın hem erkekten oluşan ama tamamen girişimci olan üyeleri var. Hepsini KOBİ destek programıyla yazıp hayata geçirdik. Şu an hala aktif ve aramızdalar. Vergi haftası etkinlikleri çerçeve-sinde biz daha önce de böyle bir sunum hazırlamıştık. Sağ olsun Vergi Dairesi Başkanımız, müdür-lerimiz bu konuda bizimle tekrar bağlantıya geçtiler ve hem küçük esnafımıza, hem genç girişimcilere yönelik yeni çıkan vergi yasalarını ve değişen detayları bizlerle paylaşmak istediler. Bu yüzden biz de böyle bir toplantı gerçekleştirdik" diye konuştu.


EDESOB Başkanı Kemal Cingöz de, programa katılanlara teşekkür edip, "Sunumda, ne gibi değişiklikler olmuş hep beraber izleyeceğiz ve uygulamasında da hepimiz uyacağız diye düşünüyorum" dedi.


'KAPIMIZ GENÇLERE HER ZAMAN AÇIK'
Edirne Vergi Dairesi Başkanı Güngör Gönültaş ise bu yıl Edirne'nin de kapsama alındığı İPA programı hakkında bilgi verdi. Gönültaş, "Edirne'de yeni başlayan fakat daha önce 39 ilde uygulanan bir program bu. Bu yıl Edirne'nin de dahil olduğu 81 ile çıktı kapsam. Programın bizdeki tebliğdeki ismi İPA ama tanım içindeki ismi IPARD. Edirne de bu destek kapsamına alındı bu yıl. Bir kısmı geçen Mart sonunda Nisan'da duyuruya çıktı. Bu konuda çok büyük teşvikler var. Türkiye çapında bu proje döneminde 243 milyon avro teşvik konulmuş. Onu da şöyle bir şey var illere belli kota yok. Her ilden mesela bir projeye, bir bölüme 100 milyon avro ayrılırsa hepsi bir yere kaydırılır diyor. En iyi proje puanını kim almışsa onu ayırıyorlar. Onun için bu konuda azami gayret gösterip bu destekten faydalanmasını istiyoruz. Biz de burada bir başlangıç olsun istedik. Bizim işimiz burada bitmiyor. Bizim kapılarımız her zaman açık sizlere, sizin gibi gençlerle, girişimcilerle kapılarımız açık, elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.
Program; Gelir İdaresi Grup Müdürü Vekili Tuğrul Gelegin, Arda Vergi Dairesi Müdürü Vahit Yaşar Akın, Gelir Uzmanı Alaaddin Aşık ve Gelir Uzmanı Nuray Büyükeren sunumlarıyla devam etti.